VIDEO Să nu ne îmbătăm cu apa rece, de la Chişinău

Niciun cetăţean bine informat, de la Bucureşti, nu este atât de naiv să creadă că mii de europeni au demonstrat în capitala dezunirii noastre, cea de la Chişinău, pentru Unire. Niciun moment nu a fost vorba despre asta.

La Chişinău, acum, ca şi în august 1989, ca şi în aprilie 2009 este o puternică reaşezare a plăcilor tectonice la nivelul celor patru cavaleri importanţi, toţi triste figuri, ai ultimilor ani, în ordinea lor de precădere fiind Filat, Lupu, Voronin şi Ghimpu.

Nu agitatorii de la Bucureşti au scos oamenii în stradă, ci miliardul de dolari dispărut peste noapte. Mulţimea naivă a reluat marşul cu steguleţe şi alte însemne insignifiante, în timp ce undeva, după draperii de sorginte stalinistă, poate chiar peste drum de Reşedinţa de Stat, se redesenau evenimentele politice ale lunilor următoare.

Vestea proastă, pentru Filat, Lupu, Voronin şi Ghimpu este că nu le va mai ieşi trocul.

Vestea rea, pentru ambasadorul rus la Chişinău şi suita lui de credincioşi supuşi Patriarhului de la Moscova este că după primele chiote specifice cazaciocului omuleţilor verzi, programat se pare pe 11 mai, vor căuta, cu înfrigurare, o portiţă de scăpare măcar cu faţa publică oarecum spălată, în raport cu neîmplinirile de care vor avea parte gealaţii din Transnistria şi Găgăuzia.

Unul câte unul…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~