Generalul Constantin Degeratu a propus ca pe 9 Mai să se defileze, pe sub Arcul de Triumf

În mod paradoxal, mai trăim în ţara unde unii uită istoria, chiar recentă, destul de repede. În urmă cu cinci zile solicitam, în spaţiul public, demisia consilierului de la Cotroceni care se ocupă de redactarea strategiei de securitate naţională a României şi abia ieri un oficial răspundea că aceasta va fi pusă de acord cu NATO, semn de liniştire a naivilor, că nu va fi produsul vreunui băiat pripăşit cine ştie cum în administraţia prezidenţială.

Suntem o oază de stabilitate, mai afirma acelaşi oficial, pe care altfel l-am văzut în tenişi şi blue-jeans la o alarmă ordonată la Buzău, unde alerga ţanţoş, cu un pluton de jurnalişti amuzaţi după el, în nocturna care nu servea decât ca decor al unei maimuţăreli ce niciodată nu ar fi fost acceptată de secretarul apărării, care conduce, nu se joacă, Departamentul Apărării, de peste Ocean.

În mod paradoxal – o repetiţie necesară în ţara improvizaţiilor succesive, inutile – şi în vara anului 1940 şi în primăvara anului 2015, cel mai bun general al Armatei României se afla/se află în rezervă. Atunci a urmat pierderea Basarabiei, acum fiind vizată Dobrogea.

Noroc cu Alianţa Nord-Atlantică, asta pentru că, după cum aţi aflat, Comandamentul NATO, de la Napoli va fi o lună de zile operaţional la Cincu. Printr-o mutare de nota 10 – pe tabla de şah politic jucat cu criticii săi -, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama a nominalizat pe liderul infanteriei marine americane ca viitorul şef militar de la Pentagon. SUA constituind partenerul strategic şi aliatul de bază al statului nostru. Iar Flota a 6-a are obiectiv reiterat public ieri tocmai apărarea intereselor de securitate americane în Europa. În traducere liberă: PE AICI NU SE TRECE.

Din aceste motive am formulat trei întrebări punctuale pentru generalul Constantin Degeratu, cofondator al Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică, ex-consilier prezidenţial şi fost şef al Statului Major General.

CITIŢI RĂSPUNSURILE DACĂ DAŢI CLICK AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~