Totuşi, aşa nu se mai poate

PRUNDENI

La Prundeni – localitate marcată pe hartă -, în Vâlcea, s-a încheiat o acţiune iniţiată de patriotul Ion Măldărăscu, cu sprijinul excepţional al primarului local, care a confirmat preocuparea compatrioţilor lucizi pentru redarea locului cuvenit Istoriei Naţionale, în societatea românească în ansamblu, în învăţământul românesc în mod special, altfel vom fi condamnaţi la repetarea, cu alte personaje, ale unor drame, precum aceea din anul 1940.

Chiar dacă nu a fost programatic abordată, pe parcursul prezentărilor succesive, dar a devenit evidentă în discuţiile ulterioare, problema încheierii meciului declanşat, în decembrie 1989, între reprezentanţii cluburilor – la modul figurat…- “Dinamo” şi “Steaua”, este o prioritate pe agenda personajului constituţional menit a promova interesul naţional, la nivel înalt, un demers ce implică o solidaritate mai presus de orgolii pasagere.

În absenţa accesului marii majorităţi a românilor la fluxul real de informaţii vizând mutaţii pe plan internaţional, îndeosebi cele din vecinătatea noastră imediată, există oameni, unii de bună credinţă, care pot fi induşi în eroare de… sirene propagandistice, cu evidente nostalgii estice, care vorbesc de utilitatea, vorba vine, ca ţara noastră să fie egal… depărtată de SUA şi Rusia.

Tocmai de aceea, prezentând “ Efectele Parteneriatului Strategic al S.U.A. cu România” am insistat pe necesitatea finanţării acum, nu în anul 2017, a Forţelor Armate ale României, cu suma aferentă procentului de 2% din P.I.B., Polonia instituind, din luna trecută, acest nivel de bugetare a armatei poloneze.

Situaţia de la est de NATO indică, pentru cei realişti, faptul că, totuşi, cu actuala stare de lucruri, privind apărarea naţională a României, nu se mai poate merge mai departe.

Asta numai dacă ne pasă de ţara celor care vin după noi, pe acest pământ frumos şi răbdător, cu cei nevolnici, prea iubitori de confortul lor mental, previzibil, deloc comparabil cu cel occidental.

ART

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~