MAREA DEMAGOGIE a preşedintelui Turciei

Nu am văzut un mincinos mai mare, printre aliaţii oficiali, ai acestui moment, decât făcătura politică numită Recep Tayyip Erdogan.

După ce că face jocul Rusiei în Marea Neagră, a se vedea încăpăţânarea de a menţine limitarea perioadei în care nave NATO pot staţiona în acest areal maritim, preşedintele turc mai face şi mişto, termen corect, de celelalte state încă aliate, afirmând, cu o aroganţă clar imperială, că “Alianţa Nord-Atlantică trebuie să îşi facă partea sa” pentru a răspunde îngrijorărilor oficialilor turci privind securitatea frontierelor sale. A la turca bre!

Care frontiere sunt bine apărate, dar atacurile contra kurzilor trebuie legitimate pe plan internaţional, nu-i aşa?

Vorbind înainte de un zbor spre China, stat oficial aliat cu Rusia, Recep Tayyip Erdogan a declarat jurnaliștilor, la Esenboga Airport din Ankara: “În cazul în care un membru al NATO a fost atacat, NATO trebuie să acorde sprijin acestei țări membre, respectiv Turcia, care este în mod curent atacată, fiind acum în exercitarea dreptului său, la auto-apărare și securitate și va continua să-l folosească. ”

ERDOGAN

Aiurea, în tramvai! Turcia a atacat aerian pe luptătorii kurzi din Irak şi Siria şi doar simbolic pe cei din Statul Islamic, pentru a primi sprijinul SUA, pentru operaţiunile sale contra singurei forţe în stare să înfrângă, pe teren, pe teroriştii ISIL: apărătorii Kurdistanului.

“Noi folosim drepturile noastre în temeiul dreptului internațional și vom continua să le folosim. Este de datoria NATO să ne ajute, de aceea am cerut Alianţei să fie pregătită, în acest sens ….”

Mare mincinos este Recep Tayyip Erdogan!

Chiar dacă Erdogan a vorbit cu jurnaliştii în timp ce ambasadorii prezenţi la sediul NATO din Bruxelles s-au reunit în urma apelului lansat de Ankara, pentru un schimb de opinii de urgență, în conformitate cu articolul 4 din Carta Alianței, care prevede consultarea în cazul în care “integritatea teritorială, independența politică sau securitatea” unui membru sunt amenințate…

… niciun stat vecin Turciei nu a încercat să rupă o parte din teritoriul turc!

Noul sultan Erdogan a adăugat: “Mă aștept ca NATO să îşi declare disponibilitatea de a lua măsuri pentru a îşi face partea sa.” Erdogan nu a precizat ce măsuri așteaptă să ia cei 27 de aliați ai NATO din Turcia.

Nici nu este cazul!

Niciun şef de stat lucid sau premier din statele membre ale NATO nu se lasă minţit de demagogia celui care, printre alte viclenii, a promis guvernului de la Bucureşti bani pentru marea moschee din România!

Islamiştii au trecut linia roşie a răbdării Europei civilizate, iar Erdogan pare a încerca să fie, în cadrul NATO, ceea ce este deja premierul Ungariei în UE. Calul Troian. Vor avea parte amândoi de ceea ce merită.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~