Punem punctul pe “i”?

La est de frontiera răsăriteană a NATO, care oficial trece pe Prut, există Republica Moldova, unde premierul pare deschis unui dialog cu Rusia, ceea ce nu ar fi rău în condiţii de coexistenţă paşnică, mai supravieţuieşte Ucraina, văduvită, manu militari, de Crimeea şi Donbas, mai a pierdut din teritoriu Georgia, căruia i s-a mutat…puţin, graniţa, din cauza unei conducte petroliere, iar la sud de Marea Neagră, Turcia păcăleşte NATO.

Într-un asemenea context, evident tensionat, 63,9% dintre ucraineni ar vota pentru intrarea ţării lor, în NATO, dacă un referendum, pe această temă, ar fi organizat la finele acestei săptămâni.

În plus, din cauza… binelui adus de ocupaţia rusă, a peninsulei Crimeea, 10.000 de tătari care au locuit acolo au plecat unde au văzut cu ochii.

Şi cum aliaţii noştri, de la Budapesta, ştiu să se facă frate cu Ivan Turbincă, până mai revin, ca turişti, în Transilvania, reprezentanţi ai partidului de tristă celebritate, Jobbik, au fost invitaţi să facă un…pelerinaj, mă rog, o vizită, în Crimeea.

Şi pentru că pescarii de pe Dâmboviţa cântă, aproape la unison, versurile lui Adrian Păunescu, respectiv “Să fie pace în lume!”, preşedintele Ucrainei a anunţat, fiind echipat în ţinută de campanie, că militarii ucraineni nu vor părăsi înălţimile din preajma oraşului Mariupol.

De atâta pace, prezentă şi viitoare, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat pe 3 august 2015, că Forţele Aerospaţiale ale Federaţiei Ruse au fost întărite cu structuri adecvate din armata rusă.

O decizie care oferă naţiunii ruse, conform oficialului menţionat, “calea optimă, de îmbunătăţire a sistemului de apărare aerospaţială a ţării”. Doar Rusia se va confrunta curând cu marţienii, nu-i aşa?

Prin urmare, Forţele Aerospaţiale ale imperiului slav răsăritean vor include acum forţele aeriene, forţele de apărare antiaeriană, anti-rachetă şi cele cu destinaţie spaţială. Pax vobiscum.

CITIŢI MAI MULT AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~