ŞEFUL ARMATEI SUA: “Rusia este amenințarea militară cea mai gravă pentru Statele Unite”

Rusia este amenințarea militară cea mai gravă pentru Statele Unite a declarat, pe 12 august, şeful Comitetului Întrunit al şefilor de state majore, din armata SUA, generalul Ray Odierno.

El a enumerat mai multe motive, inclusiv declaraţiile cu privire la nemulțumirea Moscovei faţă de evoluțiile de după Războiul Rece și nivelul relativ ridicat al operațiunilor din Rusia în Ucraina.

Generalul Odierno s-a arătat preocupat de perspectiva ca Moscova să încalce suveranitatea statelor baltice, fără să realizeze că astfel de acțiuni vor forța NATO să-și apere aliații săi.

“Rusia, în mod constant, evaluează reacția NATO la acțiunile sale. Sunt preocupat de posibilitatea de a fi un calcul greșit din partea ei. Se poate presupune că NATO nu este atât de preocupat de comportamentul ei…” a mai declarat generalul Ray Odierno.

El a mai subliniat necesitatea, pentru SUA, ca să fie pregătite pentru a crește prezența militară operațională în regiune, în caz de criză.

În ultimele luni, mai mulţi generali americani de rang înalt au numit Rusia principala amenințare la adresa securității SUA.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~