Schimb de replici, la Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică

A doua reuniune, de interes general, a Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică – încheiată azi în Bucureşti – s-a deosebit de prima prin nu puţinele schimburi de replici între unii invitaţi şi unii membri ai acestei structuri atipice, dar cu impact în zonele mai mult sau mai puţin interesate de soarta armatei ţării.

CHIAR CU PREŢUL VIEŢII

Unul dintre invitaţi a afirmat că nu înţelege rostul expresiei “chiar cu preţul vieţii”, din formularea identităţii acestei tribune inedite, de afirmare a vocilor care susţin necesitatea ca România să aibă o democraţie consolidată şi o armată puternică:

Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică este un think tank ofensiv, informal, cu o afirmare mediatică, care promovează interesul naţional al României, de stat membru al comunităţii euroatlantice, independent, suveran, a cărui integritate teritorială trebuie apărată, chiar cu preţul vieţii.

În legea nr. 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregătirea populației pentru apărare, publicată în Monitorul Oficial nr. 990/12 decembrie 2006, formula jurământului militar este următoarea:

“Eu, …………., jur credință patriei mele, România. Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Carevasăzică…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~