MESAJ PRIMIT DE PESTE OCEAN

Romanian-American Open Forum

FORUM

LUARE DE POZITIE

Forumul Romano-American se alatura altor organizatii si persoane din tara si din strainatate si isi exprima nedumerirea fata de promulgarea unei legi arbitrare referitoare la anumite “activitati extremiste.” Redam mai jos un fragment care in opinia noastra exprima confuzia noii legi:

“…Fapta de a promova, în public, idei, concepţii cu doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi…“

Cum se definesc “faptele” mentionate mai sus? Prin ce miracol lipsesc comunistii din aceasta lista? Cum se explica toleranta fata de hortistii din mijlocul tarii? Si la ce se refera legea? La ceea ce gandesc si exprima oamenii? Numai Dumnezeu judeca ce este in sufletul omului; Legea judeca faptele!

Legea 217 din 2015, votata orbeste in unanimitate, seamana leit cu legile comuniste in care toate organizatiile erau libere afara de… si urmau toate organizatiile nedorite de regim.

Stalin ar fi fost mandru de o asemenea lege!

*Votand si promulgand noua lege, autorii au dovedit ca nu inteleg democratia.

*Un stat democrat trebue sa aiba curajul sa accepte toate opiniile, toate organizatiile si toate orientarile politice care respecta ordinea sociala. In America, de exemplu, sunt recunoscute toate organizatiile, inclusiv partidul comunist, si acest lucru nu slabeste democratia tarii.

* Romania trebue sa-si asume istoria si sa invete din experientele anterioare. Acolo unde s-au comis greseli sau abuzuri acestea trebue tratate individual, nu intr-un bloc nebulos in care pe langa cei vinovati pot fi adaugati in mod arbitrar mii si mii de cetateni onesti.

*In vederea refacerii tarii statul are datoria sa angajeze toate fortele natiunii, inclusiv cele cu sentimente nationaliste. Legionarii au fost nationalisti, dar nu s-au confundat cu fascistii. Cu exceptia unui numar regretabil de indivizi care au comis crime, majoritatea lor au fost victime. Inchisorile au fost pline cu Romani etichetati drept legionari. Se doreste cumva repetarea istoriei? Reamintim ca Miscarea Legionara nu a fost trimisa in judecata ca organizatie fascista la sfarsitul razboiului. In realitate, legionarii aflati in Germania erau toti internati de Hitler in lagare de concentrare si au fost eliberati de Aliati.

*Noua lege pune semnul egalitatii intre fascism, legionarism si nationalism. Atentie insa! Prin suprimarea nationalismului se poate ajunge la dizolvarea cimentului national si chiar la lichidarea natiunii. Unele puteri straine doresc distrugerea Romaniei. Vor si legislatorii nostri acest lucru?

*Romanii demni si constienti au datoria sa ia atitudine. Altfel ne vor condamna generatiile viitoare si ne va acuza toata lumea de lasitate. Vor fi condamnati nu numai cei vii, dar vor fi scosi din istorie toate marile noastre personalitati de la Mihai Eminescu si Mircea Eliade pana la parintele Gheorghe Calciu si parintele Niculae Steinhardt.

*Dezbaterile pe seama noii legi dovedesc totusi ca multi romani isi dau seama de gravitatea ei. Legea a fost déjà criticata de mai multe personalitati si institutii importante. Daca aceasta lege anti-romaneasca nu va fi abrogata, ea trebue supusa judecatii Curtii Constitutionale si in ultim caz Tribunalului International pentru Drepturile Omului.

Altfel, ne meritam soarta!

Nota Bene:
Istoria e in continua miscare si nu poate fi sugrumata! Autorii noii legi si-au imaginat probabil ca istoria se incheie odata cu ei! Ar fi bine sa nu-si faca nimeni iluzii! Iar noi autorii acestei declaratii, semnam mai jos ca sa nu sustina istoria ca toti Romanii au fost lasi!

In numele Forumului:

Cristian Balan, Grigore Culian, Nicholas Dima, Rev. Remus Grama, Ion Manta, Nicolae Moisidis, Serban Olaru, Gabriel Plesea, Anca Popa, Neculai Popa, Valentin Tepordei…
Declaratie deschisa; Noi aderenti: Petru Marzea, Geo Stroe, Mihai Pascutiu, Nicholas Buda.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~