Moscova aduce…NOUA RUSIE în Crimeea

Kiev, 29 August 2014. Misiunea OSCE destinată monitorizării situaţiei de nici pace, nici război, în Ucraina, a confirmat faptul că militanții din Donbas, sprijiniţi de armata federală rusă au adus echipamente şi armament militar mai aproape de Mariupol.

UCRAINA

Mai concret, drona Misiunii OSCE a permis identificarea a cinci tancuri în apropierea satului Bezimenne (30 km est de Mariupol), a două tancuri în zona Miciurine (57 km nord-est de Mariupol) și a altor cinci lângă Starolaspa (60 km nord-est de Mariupol).

Mai mult decât atât, trei piese de artilerie grea au fost detectate în apropierea satului Oktyabr (29 km nord-est de Mariupol). Alte cinci obuziere autopropulsate, de 122 mm, cu muniția aferentă, au fost localizate în apropiere de localitatea Rozdolne (64 km nord-est de Mariupol).

Colonelul Oleksandr Motuzyanyk, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Președintelui Ucrainei, pe probleme legate de Zona Operaţiunii Antiteroriste, a oferit informaţiile de mai sus citând raportul misiunii OSCE, la un briefing de presă.

Între timp – o banalitate, nu este aşa? – doi militari ucraineni au fost ucişi, în ultimele 24 de ore, iar alţi trei au fost răniţi.

Cu alte cuvinte, Moscova menţine, la foc mic, conflictul – după cum se vede – deloc îngheţat, din Donbas.

Iar Kremlinul generează impresia unei posibile acţiuni a rusofonilor asupra oraşului Mariupol, deşi, până la discursul anunţat deja, al preşedintelui Rusiei, la New York, din septembrie, mari surprize nu vor mai fi, probabil, în zona de est a Ucrainei, un stat cândva sovietic, acum oficial independent, practic cu teritoriul amputat manu militari şi cu un viitor incert.

Dar, cum zicea preşedintele doamnei Merkel – cel ce locuieşte când la Cotroceni, unde renovează ce a edificat cândva Ceauşescu, când la Marea Neagră, unde sunt tăiaţi pomi supărători pentru familia prezidenţială, când la Sibiu, unde va reveni şi la terminarea actualului mandat, dacă nu cumva mai devreme – Ucraina este problema marilor puteri, fără a specifica despre care state ar cam fi vorba.

Care mari puteri nu sunt decât…una, cea de peste Ocean, place sau nu asta la Berlin, Moscova şi Paris, Germania, Rusia şi Franţa nefiind decât puteri regionale, cu interese economice comune, doar parţial devoalate mulţimii care are oroare de război.

Însă în plin război suntem cu toţii.

Referirea nu vizează poligonul multinaţional din estul Ucrainei, ci războiul informaţional, în care Rusia bate la puncte Alianţa Nord-Atlantică!

În NATO aparent există unitate de acţiune, la nivel militar, dar practic se invocă deseori suveranitatea naţională… când este vorba de a favoriza Rusia, cum a făcut recent taman Spania.

Astfel, Spania a permis, fiind criticată puternic de Marea Britanie, alimentarea unui submarin rusesc, în apropiere de Gibraltar.

Partea frumoasă, imagologică, pentru Moscova este că numele submarinului este NOUA RUSIE.

S =

Care NOUA RUSIE a plecat dintr-un port rusesc nordic, a trecut lejer prin Canalul Mânecii, a poposit trei zile la Ceuta, enclavă spaniolă pe teritoriul marocan – marcată cu roşu, pe harta de mai jos – unde echipajul, cu 56 de marinari, s-a relaxat prin barurile de noapte, urmând a se integra, probabil săptămâna viitoare, în Flota Rusiei din Marea Neagră.

port

Submarinul NOUA RUSIE fiind specializat în culegere de informaţii şi urmând probabil a fi integrat în structura navală imperială ancorată în rada portului Sevastopol, din anexata Crimeea.

Şi uite aşa Spania a făcut frumos în faţa marinarilor lui Vladimir Putin validând involuntar teoria Europei unite din Portugalia şi Spania până la Vladivostok.

Recapitulând, submarinul NOUA RUSIE, în toată splendoarea sa, va intra în portul Sevastopol cu câteva zile înainte ca taman Corul Armatei Roşii să aterizeze la Bucureşti.

Doar România, ca şi Spania, este o ţară latină, nu mai contează că ambele sunt oficial membre în NATO, iar Alianţa Nord-Atlantică este inamicul declarat al Federaţiei Ruse.

Haraşo…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~