Agenda colonelului Marian Dulă

Există o viaţă activă, inedită, tumultuoasă chiar şi după trecerea în rezervă, dar depinde de opţiunea fiecărui rezervist de a fi în continuare un om pe care se pot baza semenii la care ţine, sau unul care preferă să fie departe de lumea de azi, cu furtunile sale.

D2

Colonelul Marian Dulă, acum în rezervă, este posesorul unei diplomaţii personale care impune respect.

L-am revăzut la a doua reuniune a Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică – sobru, atent la interlocutori, interesat de ceea ce era nou în schimbul de opinii, pe alocuri cu scântei oratorice, dintre militari şi civili cărora le pasă de soarta armatei României.

D.

Cu acel prilej, colonelul Dulă mi-a înmânat volumul de peste 350 de pagini, intitulat “CARTEA DE AUR a eroilor şi veteranilor de război din municipiul Câmpina”, a cărui lansare va fi pe 12 septembrie, coautori fiind, alături de distinsul camarad menţionat, profesorii Theodor Marinescu şi Gheorghe Modoianu.

O carte inedită, precum cea menţionată se citeşte cu emoţia celui ce preţuieşte, înainte de orice, adevărul. Un adevăr despre care cei trei autori pot oferi amănunte, de interes general, la una dintre ediţiile viitoare ale emisiunii VALORI EUROATLANTICE difuzată de postul de televiziune 6TV.

Asta se va întâmpla când agenda colonelului Marian Dulă îi va permite un nou drum la Bucureşti.

Colonelul Dulă având intenţia de a invita pe cofondatorii Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică la Câmpina, după ce va fi bună gazdă, alături de alţi camarazi, pentru o delegaţie de opt rezervişti germani, ce vor poposi la Câmpina între 16 şi 21 septembrie.

Şi după ce va trece, din nou, Prutul, în România răsăriteană, unde, între 9 şi 11 octombrie, va fi, cu câţiva conaţionali, în vizită, în Republica Moldova.

Colonelul Marian Dulă este o pildă de dinamism, bun simţ, dar mai ales de patriotism deloc mimat.

Un român care scoate Câmpina din anonimatul hărăzit de media ignorantă a locurilor din ţară unde perseverenţa este cheia unor acţiuni de excepţie, de interes naţional.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~