Şase Unităţi de Integrare a NATO funcţionează de la 1 septembrie

MISIUNEA POLONIEI LA NATO A DIFUZAT URMĂTOARELE IMAGINI ŞI MESAJE:

nato

Summit-ul NATO ţinut în Ţara Galilor, în anul 2014, a decis un plan de acțiune pentru pregătire/PAP, pentru a asigura Alianța că este gata să răspundă rapid și ferm la noile provocări de securitate.

NATO2

Aceasta este cea mai importantă consolidare a apărării colective a NATO de la sfârșitul Războiului Rece.

PAP se adresează riscurilor și amenințărilor din est și sud.

Datorită mediului de securitate schimbat la granițele NATO, PAP include măsuri de asigurare pentru țările membre ale NATO, din Europa Centrală și de Est, pentru a reasigura naţiunile lor, prin consolidarea apărării lor și pentru a descuraja o potențială agresiune.

Măsurile de asigurare cuprind o serie de activități terestre, maritime și aeriene în, pe și în jurul flancului estic al NATO, care sunt întărite de exerciții axate pe apărarea colectivă și de gestionare a crizelor.

PAP include, de asemenea, măsuri de adaptare, care sunt schimbările pe termen lung la forțele NATO și structura de comandă, astfel încât Alianța va fi mai în măsură să reacționeze rapid și decisiv la crize bruște.

Măsurile de adaptare includ triplarea puterii Forței de Răspuns a NATO (NRF), crearea unei Forţe Extrem de Pregătită, capabilă să se desfășoare într-un termen foarte scurt, și consolidarea Forțelor Navale permanente.

Pentru a facilita disponibilitatea și desfășurarea rapidă a forțelor, șase Unităţi de Integrare a NATO sunt stabilite în Europa Centrală și de Est, la care se adaugă Corpul Multinațional Nord-Est, cu sediul în Szczecin, în Polonia.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~