FECIOARA…RIABKOV

Aţi citit bine. Este vorba de Serghei Riabkov, ministrul adjunct de externe al Rusiei, care a afirmat că linia dură a Washington-ului, faţă de Moscova generează obstacole în cooperarea dintre cele două ţări.

O probă de diplomaţie rusă, care rosteşte adevărul pe jumătate, uitând voit menţionarea cauzei acestei atitudini, respectiv agresiunea militară a Federaţiei Ruse în Ucraina, urmată de anexarea peninsulei Crimeea, de preluarea sub control cvasi-militar a Donbasului şi de întărirea Flotei Mării Negre.

Numai că diplomatul rus, virgin la capitolul restitutio in integrum, a istoriei anului trecut, cu zăngănit de arme în Ucraina, cu aproape 7000 de victime şi un număr dublu de răniţi, a punctat exact ce joacă acum, cu isteţime, Kremlinul.

Mai concret, forţa de implicare a Rusiei în lupta împotriva teroriştilor din caricatura de stat numit islamic/ISIL.

Şi cum podul aerian rus a funcţionat sâmbătă şi duminică, generând ipotetica bază de declanşare a ofensivei armatei siriene, cu consiliere şi sprijin militar adecvat din partea Kremlinului, nu ar fi exclus ca Rusia să ofere divizatei Europe perspectiva eliminării, fie şi parţiale, a teroriştilor ISIL, măcar a celor din Siria, determinând un alt tip de dialog între Serghei Lavrov şi omologul său american.

Lucrurile se mişcă mai repede decât par, iar valul de sirieni confirmă teama de agravarea războiului din Siria, mai ales că luptătorii din forţele speciale ruse sunt profesional, ca experienţă, antrenament, dotare cu armament şi tehnică de luptă peste capul celor din ISIL, dacă vor mai rămâne şi cu acesta…

spe

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~