12 ORE

O reuniune comună a Consiliului miniștrilor afacerilor externe, Consiliului de Miniștri ai Apărării, și Comitetului Secretarilor Consiliului de Securitate va avea loc la Dushanbe la 15 septembrie, ca parte a pregătirilor pentru următoarea sesiune colectivă a Consiliului de Securitate a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă. La reuniune va participa ministrul de externe Serghei Lavrov.

L1'

Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă are o Forţă Colectivă de Reacţie Rapidă formată din: Divizia 98 Paraşutişti şi Brigada 31 de Asalt din Rusia, Brigada 37 de Asalt şi un batalion de infanterie marină din Kazahstan, o brigadă de forţe speciale din Belarus, plus câte un batalion de infanterie din Armenia, Kîrghistan şi Tadjikistan.

Nucleul de 2500 de profesionişti militari ai acestei Forţe Colective de Reacţie Rapidă a dovedit, la ultimul exerciţiu iniţiat de Moscova, că este în măsură să acţioneze, în numai 12 ore, în zona indicată de iniţiatorii operaţiunii.

Forţa similară a NATO, în momentul de faţă, acţionează după două sau trei zile, dacă toţi aliaţii sunt de acord cu intervenţia acesteia într-o ţară membră a Alianţei supusă unei agresiuni externe.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~