DAMIAN HÂNCU: O meditaţie asupra naţiunii noastre

Buna ziua d-le Ion Petrescu,

De mai bine de 6 ani si jumatate, cand ajung la ziua a saptea a lunii, gandul ma poarta la Revolta anticomunista de la 7 aprilie 2009 de la Chisinau, care s-a Incheiat cu Masacrul tinerilor de atunci Valeriu Boboc, Ion Tabuleac, Eugen Tapu, Radu Ciobanu omorati de loviturile militienilor lui Voronin In Saptamana Mare dinaintea Pastelui. Am fost marcat In suflet de acele clipe tragice.

Iar cuvintele de mantuire inspirate din crestinismul ortodox autentic ale lui Arsenie Boca ma duc la o meditatie lunga asupra viitorului personal si al Natiunii noastre Dacoromane In Europa si In lume.

Urmaresc din presa evenimentele sociale de la Bucuresti (protestele stradale dupa Tragedia de la clubul de noapte, demisia guvernului), Chisinau (Jaful de miliarde de lei din buget, lupta dintre clanurile oligarhice de la putere, revansa lui Dodon, Voronin), Cernauti (alegeri locale, tinerii romani inrolati in armata Ucrainei si morti In luptele din Donbas), comparandu-le cu noutatile tragice din lume legate de Conflictele armate din Orientul Mijlociu, Africa (Mali, Libia, Sudan, Niger) sau tensiunile armate din Asia (China-Japonia, Afganistan) si criza sociala din tarile balcanice , vest-UE In urma venirii migrantilor din aceste tari.

Traim un deceniu controversat unde efectele poluarii mediului Inconjurator le simtim direct prin canicule,furtuni mari, inundatii si cresterea saraciei In majoritatea tarilor lumii agravata de egoismul marilor companii multinationale, ce-si ascund beneficiile In paradise fiscale.

Constat In ultimile zile In presa din Romania un atac mediatic organizat Impotriva Bisericii Ortodoxe si Armatei din Romania, care sunt pilonii Increderii In societate. Se urmareste distrugerea Romaniei din interior si propagarea haosului, anarhiei sub masca luptei Impotriva Coruptiei. Dupa 1990 In tarile Europei Centrale post-comuniste (Cehia,Polonia) s-a trecut pasnic la democratie adoptandu-se prioritar Legea Lustratiei/Epurarii de functionari
comunisti, dar In Romania nu s-a realizat aceasta, deturnadu-se atentia publica la Revolutii, Mineriade, tensiuni artificiale romano-maghiare, In timp ce securistii comunisti au ramas la putere si se Imbogateau, jefuind marile centre industriale si ruinandu-le prin metode criminale. Nu amintesc de republica ex-sovietica moldoveneasca, care integral a pastrat tot sistemul colonial ruso-comunist de administratie In economie, banci, care pretinde si se autoproclama Independenta, pentru a se minti si a Incerca sa minta pe altii. Iar cine slujeste Minciunii, nu-l mai slujeste pe Hristos!

Situatia economica,sociala e grava In Spatiul Dacoromanesc (Carpato-Danubiano-Nistrean) si nu doresc sa ma mint, precum spuneau In aprilie 2009 comunistii lui Voronin, ca totul e bine si frumos acasa, In timp ce tinerii erau omorati In batai In Comisariate si Inchisori.
Hristos spunea sa nu ne fie frica sa spunem Adevarul .
Frica, Minciuna vine de la Satana, iar curajul de a spune Adevarul de la Hristos.

Duminica trecuta a fost sarbatoarea sfintilor crestini medicii Cosmin si Damian, iar In urmatoarea zi a fost ziua d-voastra de nastere. Nu am dorit sa va deranjez prin urari lingusitoare, servile, dar m-am rugat la Domnul sa va dea sanatate, realizari si multe bucurii. Nu am uitat ca l-ati adus acasa pe militarul Bogdan Valerian Hancu cazut la Nassyria, în Irak In aprilie 2006.

Voi Incheia ravasul cu maxima pe care o spuneau anticii latini, Dum spiro,spero!

Cu Incredere ,

Damian HÂNCU

7.11.2015,
2:19 PM

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~