Învăţătura lui Mircea Duşa pentru unii rezervişti

Un jurnalist chinez… prezent parcă ieri în aula menestrelului apărării îmi spunea, amuzat, că pe scena ce a avut parte de multe comedii politico-militare se aflau şeful direcţiei informaţii, şeful aparent al Statului Major General şi ministrul mititel, de se juca Oprea cu el. Cel din urmă, în curând simplul cetăţean Mircea Duşa, atenţiona, în cuvântarea sa la congresul de adio faţă de subordonaţi, atenţiona deci pe unii rezervişti. Aceştia să nu mai critice starea de facto a armatei. Berbant, carevasăzică!

Poate că domnul Mircea nu ştie gândul lui Sun Tzu:
Arta supremă a războiului este de a supune inamicul fără luptă.

Acesta fiind genul proxim.

Diferenţa specifică, de sorginte Duşa mioritică fiind:
Arta supremă a ministrului este de a supune armata fără a îi da ceea ce i-ar fi asigurat misiunea de descurajare a oricărei agresiuni.

Dacă nu ştie… îi amintim domnului Mircea Duşa că Forţele Aeriene Maghiare au 14 avioane ultramoderne, de tipul JAS 39 Gripens, iar cele mioritice… niciun avion de vânătoare bombardament modern! Ne laşi?

Dacă poate a uitat… Forţele Navale Române nu au beneficiat, pe perioada mandatului ministrului mai sus nominalizat, nici de o firească înarmare a fregatelor bune pentru imaginea de Sfânta Maria, nici de o punere în funcţiune a submarinului folosit pe post de muzeu plutitor, cum le este politicienilor mai uşor. Ne laşi?

Dacă tot a alarmat, vorba vine, în blue jeans şi adidaşi, unităţi de dragul fătucelor din presa amuzată de asemenea circuri publice, domnul ministru, pe picior de plecare, a uitat să menţioneze ce lipseşte Forţelor Terestre Române pentru ca să fie aşa cum merită cei circa 50.000 de militari care compun această pavăză terestră a naţiunii noastre.Ne laşi?

Dacă tăcea, strategic, Mircea Duşa salva, măcar pe final de mandat, imaginea unui cetăţean cumpătat, conştient că revine la condiţia simplă, în care nu mai este obligat să îi răspundă lui Oprea:“-Da şefu’!”

Şi dacă, după cum se vede, tot a trecut degeaba prin Ministerul Apărării posturilor partidelor politice, îi sugerez simplului cetăţean Mircea Duşa să reţină învăţătura lui Sun Tzu:

Invincibilitatea se află în apărare; posibilitatea de victorie doar în atac.

Asta pentru cine este un bărbat de stat.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~