CHAPEAU BAS!/JOS PĂLĂRIA! Pentru cele scrise limpede de Tatiana Potîng

Momentul de cotitură din istoria noastră recentă, când moldovenii au demonstrat că și mămăliga explodează, a fost 7 aprilie 2009!

Atunci ne ajunsese cuțitul la os, ne răzghise. Atunci a erupt setea de schimbare, de adevăr și dreptate a poporului, iar voința poporului a fost atunci să se opună guvernării comuniste prin susținerea unor alternative politice credibile la acea etapă. Votanții și simpatizanții acelor alternative și-au revendicat cu sânge dreptul la libertate și bunăstare!

Voința poporului, exprimată atunci foarte clar, n-a fost să ajungă să fie condusă de o gașcă de interlopi care vor să captureze statul!

Tinerii care au fost torturați în comisariatele de poliție au dorit schimbarea autentică, modernizarea și europenizarea RM, nu accederea lui Plahotniuc, care la acea etapă gestiona finanțele clanului Voronin, la funcția de Prim-ministru!

Nu pentru Candu, Lupu sau Iaralov au scandat studenții și profesorii de la facultatea filologie de la Universitatea din Bălți Chișinău suntem cu tine!

Atunci când poporul, prin tinerii săi cei mai responsabili,cei mai merituoși și-a exprimat cu adevărat voința, liderii PD nu erau alături de popor! Niciunul!

Actualul președinte al PD, Marian Lupu, era portavocea regimului autoritar comunist! Toți ceilalți pseudolideri actuali ai partdiului stăteau la călduț sub protecția clanului Voronin! De aceea acum ei n-au niciun drept să-și aroge meritul de a fi reprezentat voința poporului!

PD nu reprezenta voința poporului nici atunci și nici acum!

Plahotniuc și PD au fraudat alegerile, au manipulat și cumpărat electoratul și au acces prin minciună în Parlamentul RM, au cumpărat, șantajat și corupt deputații din alte fracțiuni parlamentare, dar asta nu înseamnă că ei reprezintă majoritatea sau voința poporului! Asta înseamnă că ei trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile respective și judecați conform normelor europene!!!

ORIGINALUL AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~