Conferința Românilor de Pretutindeni

„Conferința Românilor de Pretutindeni” este un eveniment inedit, care reunește, în inima capitalei României, la Palatul Parlamentului, reprezentanți ai românilor din toată lumea pentru un dialog deschis despre prezentul și viitorul țării noastre.

Rolul dezbaterii este de a aduce în atenția opiniei publice naționale şi internaționale problemele cu care se confruntă comunitățile de români de peste hotare, precum şi de a identifica soluții viabile pentru îmbunătățirea situației acestora.

Implicarea statului în susținerea cetățenilor români din afara granițelor, rolul votului prin corespondență, păstrarea identității culturale şi lingvistice româneşti a comunităților istorice din vecinătatea României, identificarea soluțiilor pentru viitorul R. Moldova sunt cele mai importante subiecte aflate pe agenda dezbaterilor.

Conferința Românilor de Pretutindeni este organizată de către deputatul Eugen Tomac, în parteneriat cu un comitet de inițiativă format din Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP), Consiliul Româno‐American (SUA) și Asociația Românilor din Italia (ARI).

Evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlamentului, sala „Nicolae Iorga”.

24 cop

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~