La palatul cu peşti mulţi…

În România există cetăţeni neinformaţi, despre situaţia reală, din Republica Moldova, efectul fiind aparentul dezinteres faţă de procesul reîntregirii naţionale. Mai sunt, tot în dreapta Prutului, oficiali care par a nu îşi înţelege rostul, în chestiunea interesului naţional al reunificării, pe cale democratică, a celor două state româneşti, în care trăieşte un singur popor, cel român. Şi minorităţi naţionale, demne de tot respectul. Nu în ultimul rând există şi foşti demnitari, care, mai degrabă din raţiuni ce ţin de orientarea unilaterală, generată de prejudecăţi ce resping apriori anumite realităţi, se fac apostolii cultivării fricii faţă de… invazia militară rusă, la vest de Nistru.

Aşa este şi cazul unui fost consilier, la palatul cu peşti mulţi, evident cei din acvariu, iarna, vara fiind în iluzia de lac creată la Cotroceni, probabil pentru a înţelege unii mai bine, ce înseamnă să cazi din lac în puţ.

Omul obişnuit cu peştii a emis pe un areal electronic, din Bucureşti, ideea că va fi o agresiune militară rusă, împotriva României, dacă aceasta se va uni cu Republica Moldova.

Din acest punct de vedere, consilierul amintit are mai degrabă o mentalitate de cetăţean estonian, diferenţa fiind că Estonia are informaţia publică, difuzată de Moscova, în ultimele zile, conform căreia în Districtul Militar rus Vestic, aflat dincolo de frontiera cu statele baltice, foste sovietice, vor lua fiinţă trei divizii noi, ale Forţelor Armate Ruse, din care una va fi dislocată la Kaliningrad, evident preventiv.

CITIŢI CONTINUAREA AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~