ROMÂNIA – RESTITUTIO IN INTEGRUM

F.

Prima întrebare, de sorginte democratică: sunt în stare preşedintele actual al României şi cel viitor al României Răsăritene, să aducă, în următorii doi ani, mai binele europenilor mioritici şi de alte naţionalităţi?

Nu.

Pentru că şi unul şi altul sunt şi vor rămâne simpli majordomi publici, cu ochii spre telefonul interstelar care îi ţine în viaţa politică publică, la capitolul aparenţe necesare.

A doua întrebare, de sorginte democratică: sunt capabile, guvernele de la Bucureşti şi Chişinău, ca să aducă o rază de lumină pentru mulţimile care depind de mila lor?

Nu.

Pentru că ambele executive dovedesc reacţii de structuri insignifiante pentru viitorul unei naţiuni batjocorite doar pentru că vrea să ţină capul sus.

A treia interogaţie, de sorginte democratică: sunt în măsură, parlamentele celor două state româneşti, să promoveze reforme menite a reda speranţa de mai bine unui singur popor, despărţit, de acum încolo, pentru puţină vreme, de Prut?

Nu.

Nici pe malurile Dâmboviţei, nici pe cel al Bîcului, învârtiţii neamului nu s-au dus să servească interesul naţional, ci pe cel personal.

Singura alternativă, a palatelor prezidenţiale, reşedinţelor guvernamentale şi sediilor parlamentare este să subscrie la Reîntregirea Naţională.

Cea evident decisă în anumite metropole, din motive de securitate internaţională, fără participarea echipelor de trepăduşi, era să scriu consilieri, din jurul celor doi preşedinţi, celor două guverne, celor două legislative.

Şi cum Nae Caţavencu nu a murit îl văd deja bântuind zone ce se clamează a fi unioniste, deşi…

… după unele acţiuni publice par a fi mai degrabă tribune antiunioniste, cu un exhibiţionism deloc scuzabil, la capitolul…

…darea în stambă la români.

Per total, Ion Luca şi Caragiale ar merita să fie prezidentul României Reîntregite, dat fiind exilul său voluntar la Berlin, detaliu biografic relevant, pentru Cancelarul Europei de Azi.

Prin urmare, mai toţi europenii vorbitori ai limbii lui Mihai Eminescu vor Reunirea, dar…

…să o facă alţii.

Iar alţii nu vor fi nici cei care iau salarii ca preşedinţi, premieri, parlamentari, ci alţi…

…geopoliticieni planetari.

Culmea este că şi crema serviciilor de ecarisaj public, cei care au grijă de unde până unde alergăm în circul mioritic, nici ei nu mai contează în ecuaţia reunirii…

Clubul Dinamo înregistrând astfel prima înfrângere strategică, după decembrie 1989.

Bine am mai ajuns.

“La bulivar, birjar, la bulivar”… nu de alta, dar Caragiale nu a prins…

…autostrada, în România, pe unde o mai fi şi asta şi câţi kilometri o mai avea.

Avantajul real al Reîntregirii, nu cea mimată cu scene de circ infantil, este că va curăţa, fie şi parţial, galeria publică a nemuritorilor aparenţi de la Bucureşti şi Chişinău.

Chiar şi fără voia lor.

“La bulivar, birjar, la bulivar”..

Birjarul fiind totuşi pe cont propriu, aici şi peste Ocean.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~