La Administraţia Prezidenţială este timp de vise şi de ironii

Un schimb de mesaje între liderul unioniştilor, de la Bucureşti şi un băiat de mingi de la Cotroceni m-a determinat să înţeleg că vremea de afară, cu cer acoperit, este şi în mintea unora care mai cred, în micimea lor, că deţin adevărul absolut.

Prima nostimadă este că dacă o fiinţă mioritică lipseşte din ţară, dialogul dintre unionişti şi cei ce mimează interesul pentru reîntregirea naţională, din actuala Administraţie Prezidenţială, nu poate avea loc. Serios? Oricum, fiinţa absentă nu agrea înfiinţarea unui Minister al Reîntregirii Naţionale, decât cu o altă denumire, a… marţienilor de pretutindeni.

A doua glumă, la fel de nereuşită, este că ar trebui să se cadă în extaz, probabil electoral, după cele declarate de preşedintele de la Bucureşti privind întâlnirea cu prezidentul de la Chişinău. Nu văd însă cum o simplă apă de ploaie oratorică poate genera entuziasm la cei ce doresc reunirea dinamizată, nu aneantizată, cu vorbe demne de Nae Caţavencu.

0009

Obrăznicia consilierului prezidenţial, îmi scapă numele, fiind insignifiant, este atunci când scrie:

“Sper că veţi atrage atenţia colegilor şi susţinătorilor dumneavoastră asupra acestor evoluţii.”

Ei, aş!

Care evoluţii?

În plus, utilizarea verbului a atenţiona indică un complex de superioritate al emitentului, care are timp de vise – de genul unei mutaţii inexistente, la capitolul reunificării, în administraţia cui a cerut bani pentru peştii de la Cotroceni -, dar şi de ironii, a se reciti, în acest sens, citatul de tip adolescentin, inserat mai sus.

Reîntregirea va veni, mai curând decât o calculează aiurea THE BOYS FROM COTROCENI şi abia atunci, rămaşi în afara reunificării practice, băieţii de mingi, din arealul prezidenţial, vor căuta, tardiv, pe cei ce nu îşi bat joc de cuvintele reaproprierii celor două maluri ale Prutului.

Şi acţionează şi fără morga prezidenţială.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~