ŢARA ESTE CONDUSĂ DE LAŞI, DE AVORTONI, DE EMASCULAŢI

Nu mi-am propus, dar insistenţa cu care doi consilieri ai fostei administraţii prezidenţiale bat câmpii, în spaţiul public, în legătură cu România răsăriteană, momentana Republica Moldova, mă determină să le acord, de acum înainte, o atenţie aparte, pe plan publicistic. Conform dictonului cunoscut: după plată şi răsplată.

Am mai sesizat că tineri prea plini de ei, care cred că deţin adevărul absolut în problema reîntregirii naţionale, apar te miri unde inventând false legende în faţa marelui public, dar uitând să menţioneze cât de slugarnici, de umili, de nedemni sunt în schimbul de mesaje cu oficiali care în următoarele luni vor zbura…
… literalmente, obiectiv şi irevocabil, din fotoliile feudale de la Cotroceni.

Pe junii respectivi îi salut din mers, amuzat, dar fără să mă mir, doar trăim în ţara unde totul se transformă şi se adaptează la fundaţii, fonduri şi invenţii de… intelligence, cu precizarea că eu unul nu mă mai las păcălit de jocuri infantile de imagine publică destructivă, deloc constructivă.

Republica Moldova este Al Doilea, nu celălalt, stat românesc, dar asta nu înseamnă să îi tratăm pe europenii de acolo ca pe cetăţeni de categoria a doua, în comunitatea latină, de la nord de Dunăre.

Reîntregirea Naţională nu a fost făcută doar de tineri, la 1 Decembrie 1918.

Şi cine nu ţine cont de această firească semnalare este bine să îşi vadă de drum, mai mult sau mai puţin scurt.

Refuz să mai acord credit cui acţionează în baza unei veritabile diversiuni specifice serviciilor de ecarisaj public, menite a distrage atenţia de la marea infamie. Şi cei vizaţi ştiu de ce am scris asta.

Place sau nu, DACĂ PREŞEDINTELE ROMÂNIEI NU SERVEŞTE INTERESULUI NAŢIONAL PRIVIND REUNIFICAREA CELOR DOUĂ STATE ROMÂNEŞTI MERITĂ SĂ FIE SUSPENDAT DIN FUNCŢIE.

Voturile majoritare exprimate, pe coloana din dreapta, a acestui blog, indică disperarea semenilor cu ochi albaştri că îşi vor pierde protectorul.

Cu sau fără voia Unchiului Sam, al cărui ambasador la Bucureşti este un veritabil Tândală, de limbă engleză, România va renaşte ca în anul 1918, când, la început de an, era vai de mama ei, iar la 1 Decembrie era in integrum.

În ecuaţia transatalantică, Casa Albă, cu preşedintele de azi sau cu cel de mâine poate conta, nolens volens, doar pe doi aliaţi, România la Sud şi Polonia la Nord.

Statele baltice, Cehia şi Slovacia, plus Ungaria sunt ZERO, la capitolul forţă militară defensivă, armatele statelor respective fiind expresia deloc comică, mai degrabă tragică, a unor gardieni europeni, cărora li se mai permite o patrulare încă liberă.

Îmi place să stau de vorbă cu oameni simpli, care au drept notă comună durerea că ŢARA LOR ESTE CONDUSĂ DE LAŞI, DE AVORTONI, DE EMASCULAŢI, care nu îşi merită locul, rostul şi momentana atenţie publică.

Au dreptate.

România, din februarie 2016, pe anumite planuri seamănă cu România din februarie 1918…

Dar cum arăta ROMÂNIA DODOLOAŢĂ, la 1 Decembrie 1918?

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~