Iniţiativa Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

E oficial:

Parlamentul a adoptat propunerea legislativă privind creaţia jurnalistică

J.

Propunerea legislativă privind completarea art. 1 din Legea nr. 8/2006, astfel încât şi jurnaliștii să beneficieze, în anumite condiţii, de o indemnizaţie de 50% din pensia care li se cuvine, a fost aprobată azi, de plenul Camerei Deputaţilor, care a avut un rol decizional în acest caz – 207 voturi pentru, 7 împotrivă (UDMR).

Iniţiativa Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România susținută de Senat și Camera Deputaților acordă jurnaliștilor drepturile cuvenite, alături de scriitori, muzicieni, cineaşti, arhitecți sau artişti plastici. Se repară, astfel, o nedreptate prin completarea unei legi din care a fost omisă creația jurnalistică.

Mai mult, prin introducerea unor amendamente, cuantumul indemnizației se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului ca urmare a indexării.

Dispozițiile legii vor fi aplicate și pensionarilor jurnaliști din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Proiectul merge la Cotroceni pentru a fi promulgat de Președintele Klaus Iohannis.

Legea urmează să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

După această dată, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale are la dispoziție 30 de zile pentru a elabora și supune Guvernului spre aprobare modificarea și completarea Hotărârii nr. 1650/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 8/2006.

BENONE NEAGOE

Secretar General UZPR

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~