Serviciul de Securitate al Ucrainei a expulzat un colonel rus

Serviciul de Securitate al Ucrainei/SBU a afirmat că reprezentantul rus în cadrul Centrului Comun pentru controlul și coordonarea încetării focului, colonelul Vladimir Ceban a desfăşurat acțiuni contrare intereselor securității naționale și acordurilor de la Minsk.

CEBAN

Ofiţerul rus a transmis separatiştilor din Donbas programele lunare si rutele de zbor ale unor drone cu misiune specială de monitorizare a OSCE. Pe baza acestor informații, militanții rusofoni au putut să-și ascundă, de observatorii internaționali, pozițiile lor de luptă și locațiile pieselor lor de artilerie.

Colonelul Vladimir Ceban a fost, de asemenea, implicat în falsificarea de către partea rusă a unor probe cu privire la presupusa încălcare a acordurilor de la Minsk, de militari ucraineni.

În baza prevederilor art. 26 din Legea Ucrainei “Cu privire la statutul juridic al apatrizilor şi străinilor” SBU a anunțat decizia ca Vladimir Ceban să fie retrimis în țara de origine, cu interdicția de intrare în Ucraina timp de cinci ani.

Ofiţerul rus a fost însoţit până la graniţa dintre Ucraina şi Rusia, unde a părăsit teritoriul ucrainean.

~