Nu va fi linişte pe frontul de est…

“De partea rusă au fost pierderi – doi militari uciși. Noi, evident, nu vom lăsa astfel de lucruri fără urmări” a declarat Putin reporterilor de la Moscova, miercuri după-amiază.

O declaraţie relativ similară a făcut preşedintele Putin şi cu ocazia doborârii avionului militar rusesc de către unul turc, la survolarea spaţiului aerian al Turciei şi se ştie ce a urmat.

În această dimineaţă, la ora 10.40, ora Moscovei, preşedintele Federaţiei Ruse a convocat pe membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate a Rusiei.

Este pentru a doua oară, în această săptămână, când se întrunesc componenţii acestui organism cheie, în care se iau decizii strategice, cu impact militar ulterior, şedinţa anterioară fiind cea de luni, 8 august 2016, de la ora 13.30, ora locală.

Asta după ce în cursul nopţilor de sâmbătă şi duminică, un membru al FSB şi ulterior un militar rus au fost ucişi în schimburile de focuri cu cei veniţi de pe teritoriul ucrainean.

Ministerul ucrainean al apărării a recunoscut realitatea că au murit trei militari din armata Ucrainei, pe timpul luptelor purtate luni, 8 august 2016.

Cu morţi, de partea rusă şi ucraineană, cu o declaraţie mai degrabă ameninţătoare, a preşedintelui rus, cu noua reuniune a membrilor permanenţi ai Consiliului de Securitate a Rusiei, de azi, lucrurile nu par a evolua altfel decât spre o nouă decizie imprevizibilă, tipică locatarului de la Kremlin.

Distanţa, pe mare, dintre Crimeea şi litoralul românesc fiind comparabilă cu aceea dintre Bucureşti şi Drobeta Turnu Severin. Aşa spre luare aminte…

~