VESTE BUNĂ PENTRU ROMÂNIA DINTRE PRUT ŞI NISTRU: “Forțele SUA și ale NATO vor funcționa, în continuare, în apropierea teritoriului și forțelor ruse, în ciuda protestelor Rusiei”

22

“Exerciţiul Sea Breeze, din acest an, este cu siguranţă un semnal pentru Rusia”, a declarat Bryan Clark, un senior de la Centrul pentru Studii Strategice și Evaluări Bugetare, care anterior a servit ca asistent special al șefului pentru operațiuni navale și director al Comandantului Grupului de Acţiune.

Clark a mai afirmat: “Exerciţiul este în parte şi pentru a demonstra Rusiei că forțele SUA și ale NATO vor funcționa, în continuare, în apropierea teritoriului și forțelor ruse, în ciuda protestelor Rusiei.

De asemenea, situația din estul Ucrainei ajunge la un nou punct de fierbere și poate avea ca rezultat un conflict mai intens, erupt, din nou, in această toamnă.

Exerciţiul a fost urmat de afirmații clare din partea S.U.A., cu privire la modul în care SUA va răspunde la noua agresiune a Rusiei, exerciții ca acesta fiind o modalitate de a indica Rusiei determinarea americană.

DETALII AICI.

~