CETA – un acord comercial, care stabilește un nou standard pentru comerțul mondial

COMISIA EUROPEANĂ, Bruxelles, 29 octombrie 2016: “La 30 octombrie, UE și Canada semnează un acord comercial, cunoscut ca Acordul economic și comercial cuprinzător (CETA).

CETA

Această înţelegere va crea locuri de muncă și creștere economică prin stimularea comerțului și consolidarea relațiilor economice. Natura progresivă a CETA va stabili un nou standard global pentru capitolele de durabilitate în acordurile comerciale. CETA va genera, mai uşor, afaceri cu Canada, va elimina taxele vamale, pentru a îmbunătăți, în mod substanțial, accesul la contracte publice, va deschide noi sectoare ale pieței serviciilor canadiene, va oferi condiții previzibile pentru investitori și va proteja indicațiile geografice. Companiile din mai multe sectoare vor beneficia, de asemenea, de câștigurile obținute din eliminarea testării duble, în special întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri).

Cu CETA, UE și Canada s-au angajat să asigure creșterea economică, dezvoltarea socială și protecția mediului, prin sprijin reciproc.”

Alte detalii aici.

#

~