Vladimir Putin a declarat că granițele Rusiei “nu se termină nicăieri”

Vladimir Putin a declarat că granițele Rusiei “nu se termină nicăieri”, pe timpul unei ceremonii televizate în direct cu elevi din Moscova.
Pe scenă, președintele rus a cerut unui băiat în vârstă de nouă ani să răspundă la interogaţia: “Unde se încheie frontiera Rusiei?” Copilul a răspuns “la strâmtoarea Bering, cu Statele Unite ale Americii”.
Putin a dat apoi propriul său răspuns, adăugând că “a fost o glumă” pentru aplauze și râsete din partea publicului.
Sintagma “granițele Rusiei” a devenit o tendință de top pe Twitter în câteva minute.
Ambasadorul Ucrainei în Finlanda a răspuns pe social media, scriind “Granița Rusiei se termină nicăieri”, alături de o imagine a unei case ruinate.
Evenimentul a fost organizat de societatea geografică rusă, care este condusă de ministrul apărării, Serghei Șoigu.
În luna iulie 2014, Putin a promis să apere pe etnicii ruși, oriunde aceştia trăiesc, pe timpul unui discurs adresat angajaților Ministerului de Externe.
“Aș dori să fac clar tuturor, că țara noastră va continua să apere în mod activ drepturile rușilor, compatrioții noștri în străinătate, utilizând întreaga gamă de mijloace disponibile – de la cele politice și economice la operațiuni derulate în temeiul dreptului internațional umanitar și dreptului la auto-apărare.”
Cele mai recente comentarii ale președintelui rus au venit pe fondul tensiunilor în creștere cu Europa.
UE tocmai a aprobat o rezoluție pentru a lupta contra “războiului de propagandă” a Rusiei, în timp ce Moscova deplasează rachete mai aproape de Europa, invocând “îngrijorarea” sa cu privire la extinderea NATO.

Textul original aici.

~