AFERIM!

REMEMBER: “Coroana de Oțel reprezintă coroana regală a României, care a fost turnată din țeava unui tun otoman capturat în timpul Războiului de Independență din 1877 – 1878, în bătălia de la Grivița din 30 august 1877. Carol I a ales oțel, și nu aur, pentru a simboliza vitejia ostașilor români. Coroana de oțel a fost oferită, pe 10 mai 1881, Regelui Carol I, la Palatul regal, cu prilejul serbărilor încoronării sale ca Rege și a proclamării Regatului României. Aceasta a fost purtată în ocazii solemne de către toți regii României începând cu încoronarea din 1881.”

C.O.

În traducere liberă, la nivelul anului 2017, la Palatul Cotroceni nu mai există niciun simbol al vitejiei ostaşilor români, darmite cel al intrării lui Mihai Viteazul în Alba Iulia. La Palatul Victoria, guvernul de strânsură, al logofeţilor blagosloviţi de cine ştiţi, fac aferim la fiecare apariţie publică a celui care le-a oferit şansa stelelor căzătoare. Cât priveşte Ministerul Apărării Naţionale, încă nu a încetat uimirea arnăuţilor pentru personajul căruia îi sunt obligaţi să îi dea onorul fără ca să îi fi memorat numele şi meritele.

Aferim!

Ultimul cuvânt este adresat celor care justifică apelarea României drept Republica Serviciilor Secrate, cu Tipătescu pus la… dispoziţie şi coana Joiţica, pusă deja pe… lista de aşteptare.

~