În Estonia – exerciţiul FURTUNA DE PRIMĂVARĂ

BALTICA

TALLIN – Primele unități ale batalionului multinațional al NATO condus de britanici, care urmează să fie staționate în Estonia vor sosi aici, în luna martie, a declarat ministrul Apărării al Estoniei, Margus Tsahkna, după ce a vizitat marţi baza militară Tapa, cu prim-ministruL Juri Ratas. Tsahkna a mai declarat, într-o postare pe Facebook, după vizita la Tapa, că pregătirile sunt în curs de desfășurare, pentru a accepta 1.200 de militari aliați. “Munca de dezvoltare la campusul militar este în plină desfășurare și deja în luna martie vor veni militari aliaţi francezi și danezi, sub conducerea britanicilor”, a spus ministrul.

Cea mai mare parte a forțelor aliate urmează să sosească aici, în luna aprilie, în timp ce, în luna mai, batalionul va participa, trei săptămâni, la exerciţiul FURTUNA DE PRIMĂVARĂ, organizat de forţele de apărare ale Estoniei.

Batalionul de luptă al NATO va fi staționat la Tapa și va acționa în colaborare cu Brigada 1 Infanterie din Estonia. Marea Britanie va avea 800 de militari, cu vehicule de luptă pentru infanterie, două tancuri de tipul Challenger și drone de recunoaștere staționate în Estonia, ca parte a batalionului. Un contingent francez va face parte din batalion în prima jumătate a anului, ulterior urmând a fi înlocuit de militari danezi.

Primii militari ai batalionului multinațional condus de Germania, care urmează să fie staționat în Lituania urmează să sosească acolo în această săptămână. Principala desfășurare de forţe va începe în luna februarie, iar ultimele trupe ale batalionului vor sosi în Lituania, în iunie, a precizat șeful apărării din această ţară.

Oficiali letoni, de la ministerul apărării au afirmat că un batalion NATO, cu peste 1.000 de militari, ce va fi condus de Canada, va ajunge eşalonat, în această țară, până în luna iunie. Până atunci, un mic contingent va ajunge să facă pregătirile pentru sosirea restului batalion. Canada va oferi jumătate din militarii batalionului, care va include, de asemenea, subunităţi din Albania, Italia, Spania, Polonia și Slovenia.

Originalul aici.

~