*

În primul rând ar fi nevoie de un american responsabil care să spună românilor că nu fac bine ce fac. Pentru că ne laudă de 17 ani, unii americani, pentru ceea ce facem, adică nimic. Asta este prima problemă. A doua să ne întrebe ce avem de gând să facem, în această situaţie. Şi să-i spună cineva asta. După care să îi spunem generalului Mattis ce anume avem nevoie acum. Şi avem nevoie, pentru realizarea efectivă a descurajării, pentru că nu avem capacitatea de a o realiza în timp scurt, de:

1.) Redislocarea celor trei escadrille de aviaţie americane, care dorm în adâncimea arealului NATO, redislocarea pe teritoriul României, pe un termen scurt, un an, doi ani, cinci ani, cât o fi necesar.

2.) Dislocarea a două sau trei nave americane, cu o capacitate de luptă corespunzătoare pericolului pe care îl reprezintă navele militare ruseşti din Crimeea, apropo de securitatea maritimă a României şi Bulgariei. Dislocarea aici, în porturile româneşti. Sub steag românesc. Vor fi plătite în următorii 99 de ani.

3.) Înzestrarea imediată a trei brigăzi, cu tehnică de luptă americană, prepoziţionată în Germania.

4.) Înfiinţarea de comandamente de armată, de corpuri de armată şi intrarea lor imediată în acţiune. Şi tot timpul, zi şi noapte, timp de trei luni de zile trebuie să fie în teren. Să conducă trupe. Cu legislaţie corespunzătoare. Cu scoaterea trupelor din cazărmi, pentru a se pregăti pentru o situaţie de campanie, nu pentru poligoane. De unde bani? De acolo de unde trebuie. De unde îi putem lua. Dacă nu, înseamnă că nu mai are rost discuţia.

5.) Înfiinţarea Gărzii Naţionale.

6.) Pregătirea apărării pe Nistru, împreună cu Republica Moldova, acum, imediat. Plus integrarea sistemelor de apărare, din cele două state româneşti.

CONTINUAREA AICI.

~