Sarcini pentru noul Secretar al Apărării

WASHINGTON – Casa Albă are un proiect de ordin executiv vizând modul cel mai bun pentru a consolida Pentagonul, care ar include planuri pentru o creștere imediată a bugetului pe termen scurt pentru armată. Proiectul cere Pentagonului să efectueze o revizuire, în 30 de zile, a luptei împotriva grupului statului islamic, precum și cu privire la modul în care SUA trebuie să se pregătească pentru a face față concurenților, aproape de la egal la egal, cum ar fi Rusia și China.

Proiectul dispune, de asemenea, ca Pentagonul și Oficiul de Management și Buget (OMB) să dezvolte o modificare a bugetului de urgență, pentru a stimula cheltuielile militare în acest an, și pentru secretarul apărării Jim Mattis să actualizeze și să revizuiască planurile bugetare existente pentru anul fiscal 2018, în termen de 90 de zile.

În cele din urmă, proiectul cere lui Mattis să dezvolte un nou plan de securitate națională până în ianuarie anul viitor, care ar include planuri de modernizare a forțelor nucleare și de dezvoltare a noi capacități de apărare anti-rachetă.

Vineri, proiectul a fost semnat de preşedintele Trump devenind astfel ordin.

29

În imaginea de mai sus, generalul Joseph Dunford, şeful Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore, de la Pentagon, l-a întâmpinat pe noul Secretar al Apărării, generalul, în rezervă, James Norman “Jim” Mattis.

Click aici.

~