S.U.A. vor disloca tancuri în țările baltice

THE WALL STREET JOURNAL: Letonia, Estonia și Lituania vor primi tancuri, un semnal că Washingtonul rămâne dedicat apărării lor.

ZAGAN

Armata SUA va trimite tancuri în această săptămână pentru țările de lângă frontierele Rusiei, în cea mai mare desfășurare, de acest tip, de la sfârşitul Războiului Rece, un pas care vizează liniștirea aliaților europeni ai Americii că Washingtonul rămâne dedicat apărării lor.

După exercițiile mixte, ale unor militari americani şi polonezi derulate luni, în nordul Poloniei, unele dintre tancurile de luptă principale M1A2 Abrams vor fi transportate către statele baltice Letonia, Estonia și Lituania, unde vor rămâne până când un nou factor de descurajare pregătit de NATO va deveni o forţă operațională în primăvară.

În ultimele zile, aliații au subliniat că desfășurarea trupelor americane și a tehnicii de luptă în Europa de Est este un semn că SUA își menține angajamentul faţă de NATO și că Alianța își va desfășura politica de construire a unei forțe pentru a contracara orice acțiune militară rusească în regiune.

“Prezența fizică a NATO este astăzi aici, cu noi”, a declarat președintele polonez Andrzej Duda, luni, în cadrul unei ceremonii derulate în Zagan, Polonia, cu militari din Brigada 3 Blindate de Luptă

Click aici.

~