Mike Pence îi linişteşte pe aliaţii sceptici

Vicepreşedintele Mike Pence caută să îi liniștească pe aliații sceptici, în Europa, cu privire la politica externă americană a preşedintelui Donald Trump, precum și cu disponibilitatea noului lider de a menține parteneriatele internaționale. Pence va ţine un discurs, sâmbătă, 18 februarie, la Conferința de Securitate de la München, o reuniune anuală a diplomaților și oficialilor cu responsabilităţi de securitate internaţională, și apoi se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel.

Pence va mai avea întrevederi cu liderii statelor baltice, Estonia, Letonia și Lituania și cu președintele ucrainean Petro Poroșenko – țări preocupate de amenințarea incursiunilor ruse -, apoi cu prim-ministrul turc Binali Yildirim.

Turneul vicepreşedintelui SUA va mai include o oprire la Bruxelles, duminică și luni, care vine pe fondul îngrijorărilor, din Europa, cu privire la agresiunea rusă, relația lui Trump cu preşedintele rus, Vladimir Putin, și… dacă noul președinte poate promova tendințele izolaționiste prin lozinca sa “America First”. Click aici.

~