NUME DE COD: DEMNITATEA MILITARĂ

După cum ştiu cei care mă cunosc scriu rar despre realităţile din interiorul organismului militar românesc.

Asta pentru că nu sunt singurul care crede că Armata României are şi comandanţi competenţi, nu doar înaintaţi la gradul următor pe criterii politice, marca inconfundabilă şi repetată…

…până la scarba militarilor de rând, profesionişti dar demni, fiind cea a…

…PSD sau PNL şi altele.

Altele? Unul fiind pupatul condurului Padişahului de la Cotroceni, primii trei Padişahi, de limbă nativă mioritică, fiind specializaţi în avansări aiuritoare, de râsul Armatei României, fiind posesori ai ironiei populare… Escu. Din păcate nu piesa de teatru de comedie, din 1933, scrisă de dramaturgul român Tudor Mușatescu.

Ei bine, de mai multe zile ştiam de umilirea a doi generali români, membri ai Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică. Umilirea fiind nu numai tăierea arbitrară a pensiei lor militare, ci şi ameninţarea că trebuie să dea bani înapoi! Aici fiind vorba de înstelaţi care au avertizat conducerea de stat – când erau pe funcţii cheie, în piramida organismului militar -, asupra intenţiilor reale ale unor state vecine deloc prietene.

Am tăcut.

Nu m-am pripit. Dar când văd că acelor doi generali şi altora ca ei li se pune STEAUA GALBENĂ a dictaturii impotenţilor rămaşi pe funcţii după ce actualul, oficial, şef al cui vreţi Dumneavoastră, nu şi al creierului armatei, a preluat comanda în Statul Major General, scriu, bine cumpănit, aceste rânduri.

În mod normal, la numirea fiecărui nou şef al Statului Major General, acesta are dreptul şi obligaţia, morală şi profesională să numească echipa în care are încredere, nu cea moştenită de la predecesori, ultimii doi fiind, din perspectiva Forţei Expediţionare Româneşti – sintagmă generată de OMUL CARE MERITA SĂ COMANDE ARMATA ROMÂNIEI, generalul, inegalabil IOAN SORIN insignifianţi pentru realitatea teatrelor de operaţiuni militare din Afganistan şi Irak, unde au căzut, la datorie, purtători de uniforme militare româneşti.

Actualul lider al SMG nu a promovat o nouă echipă.

Este opţiunea sa.

Dar dacă nu ştie îi semnalez, pe această cale, că tăierea pensiilor generalilor menţionaţi, a fost şi este supervizată de cine era disperat că i se tăiase pensia singurului cosmonaut militar român şi plângea, la telefon şi în faţa microfoanelor ascunse în pereţii oficiali de direcţia de resort, că nu ştie pe unde să scoată cămaşa….

Şi Miticul ăsta este menţinut în funcţie!

Niciunui rezervist din Ministerul de Interne nu i s-a tăiat pensia şi toţi pensionarii acestei zone utile statalităţii române aplaudă menţinerea în fruntea asociaţiei lor a două personaje cunoscute pentru duplicitarismul lor în decembrie 1989.

Doar nu este cazul să reproduc numele generalului şi colonelului care şi azi ne îndeamnă, subtil, să ţinem capul plecat, nu fruntea sus, când vorbim cu Moscova…

Problema este simplă.

Domnule general NICOLAE CIUCĂ,

Dumneavoastră ţineţi doar cu… aparenţele Forţelor Armate Române, aici fiind vorba de militarii activi şi tăcerile lor?

Sau şi cu rezerviştii, cei demni, mult mai mulţi decât militarii din statul de organizare pe care îl aveţi la dispoziţie?

Alegeţi.

~