VIDEO: Fraţi de arme

Trupele britanice și estoniene împărtășesc o legătură care datează de la sfârșitul Primului Război Mondial. În acel moment, armata britanică a asistat pe estonieni în lupta lor împotriva bolșevicilor ruși și a ajutat Estonia să-și câștige independența.

est3

Mai recent, ei au continuat să colaboreze în mai multe operațiuni și misiuni. Una dintre cele mai lungi fiind participarea la misiunea Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate (ISAF) a NATO din Afganistan. În timpul desfășurării în Halmand, trupele estoniene și britanice au împărtășit tactici și practici care contribuie la continuarea unei conexiuni de lungă durată.

est2

Trupe britanice și franceze s-au deplasat recent în Estonia pentru a susține un grup de luptă multinațional, ca parte a prezenței avansate a NATO. Grupul de luptă a participat în ultimele două săptămâni la primul său exercițiu major, Spring Storm 2017. Exerciţiul oferă trupelor britanice și franceze, care au și o lungă istorie de interoperabilitate, posibilitatea de a-și consolida cooperarea cu armata estonă.

est

~