Operațiunea REASIGURARE

ALFA1

Aproximativ 100 de soldați, dintr-o brigadă mecanizată canadiană au fost dislocaţi ieri, de la Edmonton, Alberta, în Letonia, pentru operațiunea REASIGURARE, ca parte a Grupului de luptă al Prezenţei Înaintate Întărite a NATO, în ţara baltică deja menţionată.

ALFA2

Canada și-a asumat un rol de lider ca fiind una dintre cele patru națiuni-cadru și va stabili și va conduce un grup de luptă, multinaţional, al NATO în Letonia, ca parte a Brigăzii de Infanterie a Forțelor Terestre din Letonia.

ALFA3

În Estonia, Lituania și Polonia au fost înființate alte trei grupuri de luptă, care sunt conduse de Regatul Unit, Germania și Statele Unite.

ALFA4

Prezența Albaniei, a Canadei, a Italiei, a Poloniei, a Sloveniei și a Spaniei în Letonia este o demonstrație clară a solidarității, determinării și capacității Aliate de a apăra populația și teritoriul Letoniei împotriva oricărei posibile agresiuni. Obiectivul grupului de luptă este de a descuraja adversarii potențiali de a folosi mijloace militare împotriva oricărui aliat, păstrând astfel stabilitatea regională și prevenind conflictele.

Această desfășurare este defensivă, proporțională și în deplină conformitate cu angajamentele internaționale ale NATO.

~