ESTE TIMPUL CA ŞEFUL STATULUI MAJOR GENERAL AL ARMATEI ROMÂNIEI SĂ SE ADRESEZE ACUM, LIBER, PARLAMENTULUI

Uluitoare şi prea puţin credibilă
– dar aplaudată copios, la Moscova –
este declaraţia şefului statului mioritic,
de azi:

”Un document pe care nu l-am discutat, pentru că a fost retras de pe ordinea de zi: Planul de inzestrare a Armatei pentru 2017-2026. S-a constatat ca acest document a neglijat un aspect important, acordul politic de a aloca 2% din PIB pentru apărare, pentru cel puţin un deceniu”, a afirmat Klaus Iohannis.
Preşedintele a precizat că documentul a fost retras de iniţiator şi ”urmează să fie adaptat dorinţei politice şi urmează să fie prezentat într-o şedinţă ulterioară a CSAT”.

Iniţiatorul poate fi, în traducere liberă, noul ministru al armatei, care, în această ipoteză, numai de clamata temeritate nu a dat dovadă…

Cât despre actualul şef al Statului Major General, tăcutul general Ciucă, aşa cum am afirmat azi dimineaţă, la ora 8.50, la postul RFI România, şeful armatei trebuie lăsat să se adreseze celor care vor să cunoască necesităţile reale de dotare ale organismului militar autohton.

Generalul Mihail Popescu a avut curajul să afirme public că nu erau bani în visteria armatei.

Generalul Nicolae Ciucă, dacă are statura unui bărbat de stat, trebuie să ceară audierea sa în comisiile de resort ale Parlamentului, sau, dacă situaţia de acum a fost generată şi conform unor dorinţe estice, atunci are obligaţia morală să se adreseze întregului Legislativ al ţării.

Acum.

~