Șerban CIONOFF, of, of…

Șerban CIONOFF, probabil o simplă coincidenţă de nume, sau nu, cu cel ce semna, pe vremuri, în “Scânteia tineretului” a primit, la nivel subliminal, sugestia preşedintelui Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România ca să atace pe autorul acestui blog, pentru că a publicat o semnalare a abuzurilor unui om care a luat toate deciziile, la nivelul UZPR, de când funcţionează actualul for executiv al organizaţiei, în formula pentru care a optat, de bună voie, momentanul prezident al propriilor iluzii.

Însă Șerban CIONOFF habar nu are despre ce scrie, deoarece – la nivelul foarte jos al informaţiilor sale desuete – se leagă, infantil, de detaliul că… lângă semnătura mea, pe blogul de pe ADEVĂRUL, există sintagma analist militar.

Este regula firească, instituită de cei din redacţia ADEVĂRUL, de a indica, la fiecare blogger, domeniul în care, de regulă, îşi exprimă opiniile, iar în ce mă priveşte chiar sunt militar, iar comentariile mele vizează, de regulă, confruntările actuale, din diferitele spaţii de intersectare a intereselor unor puteri străine cunoscute. Ceea ce nu înseamnă că mă limitez la acest areal tematic.

Asta ar fi prima carenţă, de crasă necunoaştere a situaţiei, de către Șerban CIONOFF, un Tânăr Leninist din veacul trecut.

Șerban CIONOFF nici nu ştie să citească atent un text sau îl interpretează după ureche, deoarece omite precizarea că rândurile mele au fost generate de ameninţările scrise ale trecătorului preşedinte al UZPR.

Șerban CIONOFF confundă o luare de poziţie publică clară cu un semnal de avertisment. Nu este niciun avertisment. Preşedintele UZPR a generat decizii pentru care nu numai că trebuie să răspundă, dar şi să plece, în urma ilegalităţilor sale, din fruntea uniunii.

Șerban CIONOFF, care scrie după cum i-a ordonat preşedintele UZPR, nu cunoaşte, nu a citit, sau ignoră, cu premeditare, RAPORTUL COMISIEI DE ATESTARE PROFESIONALĂ A UZPR, DIN 13.06.2017.

Șerban CIONOFF nu înţelege că, aşa cum am scris pe blogul din ADEVĂRUL, materialul cu pricina urma să primească, pe 18 iulie, un răspuns punctual din partea celui vizat, numai că acesta din urmă a declanşat o campanie de apeluri telefonice menite a îi salva postul de preşedinte al uniunii.

Șerban CIONOFF se îmbată singur, cu apa scrierii după ureche, acuzând aiuritor “zona unor bârfe răutăcioase și a unor invective otrăvite, cu o miză minoră, dându-i un cert caracter de răfuială”.

Șerban CIONOFF ar trebui să consulte deconturile preşdintelui, să verifice baza lor legală, cum a încadrat şi remunerat pe cine a vrut, fără să consulte şi fără să aibă aprobarea forului executiv al uniunii.

Ordine de zi, pe unitatea UZPR a dat, până acum, preşedintele uniunii, care fuge, ca dracu de tămâie, de justificarea adeverinţelor eliberate pentru indemnizaţia de ziarist pensionar, la terţi care nu îndeplineau condiţiile legale.

Îi sugerez lui Șerban CIONOFF să nu mai facă afirmaţii generate de faptul că apără, în necunoştinţă de cauză, un personaj care va răspunde, în cadrul legal, pentru faptele sale.

Cât despre faptul că nu ştie specificul bloggerilor de la ADEVĂRUL, cu identităţile publice asumate şi recunoscute de un cotidian cu peste 200.000 de cititori zilnic, nu pot decât să am înţelegere.

În Epoca de Aur se scria cum scrie azi Șerban CIONOFF, of, of….

~