Allahu Akbar, Alde Glăvan…

MOTTO:

PARANÓIA s. f. Boală mintală cronică care se manifestă prin idei fixe, prin susceptibilitate și orgoliu exagerat, prin mania persecuției, uneori și prin halucinații.

padişah

Azi am primit un telefon, de la un talentat jurnalist, originar din Orientul Mijlociu, care mă informa că atât el, cât şi un alt publicist venit din aceeaşi zonă, dar din altă ţară, au fost invitaţi la păcăleala publică, dintr-o aulă universitară, pentru ca penalul Doru Dinu Glăvan, autor al deturnării dovedite, ale unor sume din bugetul statului, prin adeverinţe acordate unor neica nimeni, cu pretenţii de jurnalişti profesionişti, să fie reales la Congresul XIV-lea, de rit nou, machiavelic.

Unul menit a menţine o nulitate agramată în fruntea unei comunităţi inteligente, cea a jurnaliştilor profesionişti, conaţionali care nu pot fi minţiţi, înţelegând care este genul proxim şi diferenţa specifică, dintre un analfabet, cu studii minimale, nicidecum liceale şi cei care au absolvit facultăţi, masterate şi doctorate, deloc mimate.

Jurnalistul amintit, scârbit de ceea ce vede, a plecat rapid din sală.

Problema, ce ţine de circul mioritic, este că Alde Glăvan, care invoca un…puci militar, a ţinut morţiş să aibă foşti purtători de uniformă militară în sală.

Din acest motiv scriu următoarele rânduri.

Cum se vor delimita cetăţenii Neagu Udroiu, Nicolae Dan Fruntelată, Octavian Ştireanu, Octavian Andronic, Paul Dobrescu, Ioan Erhan, Mircea Dogaru, Valeriu Pricină, Gheorghe Văduva, de Doru Dinu Glăvan când vor afla că faptele sale au determinat anchetarea sa de foruri juridice deloc sensibile la minciuni publice de joasă speţă?

Unii dintre cei menţionaţi au fost jurnalişti profesionişti, truditori în redacţii, alţii NU, aşa cum se va dovedi la publicarea listei intruşilor, pe uşa din dos, în haremul sultanului odios.

Iar dacă vorbim de militarii dezinformaţi, păcăliţi de Alde Glăvan, doar bunul simţ mă determină să nu nominalizez, momentan, pe cine a dus de râpă o instituţie de presă militară unde financiar totul era un haos, pe cine a raportat celor de la contrainformaţiile militare că vrea să rămână angajat, deşi avea şi o pensie măricică, pe cine a activat, pe ultima sută de metri, în secţiunea anti-presă a unei direcţii de intelligence şi pe cine a fost dat afară, din şcoala militară, pentru alcoolism.

Alde Glăvan nu ştie cu cine s-a pus, dar Justiţia îl va trimite unde merită.

Vor urma delimitările ridicole…

~