Afirmații neadevărate

“Huliganismul în presă

În numărul din 27 decembrie 2017 al ziarului “Tribuna” din Sibiu se fac o serie de afirmații neadevărate și calomnioase, de o gravitate extremă, care îmi afectează imaginea și îmi aduc grave prejudicii. Mie și implicit Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România pe care o reprezint.

Dreptul la replică, redactat cu maximă politețe, pe care l-am transmis publicației sibiene, este dreptul pe care îl are orice persoană lezată prin afirmații făcute în media, de a cere publicarea unui răspuns sub formă de rectificare.Spre stupoarea mea, „Tribuna” a refuzat să îl publice.

Nerespectarea acestui drept constituie primul pas în declanșarea procesului de calomnie, care spe rsă fie o cale pentru curățirea de mizerii a presei românești. Pentru că cei care produc daune, inclusiv morale, trebuie să le și plătească.

Ilustrul necunoscut N.I. Dobra, autorul articolului: „Puciul” coloneilor cu săbii de carton nu este singurul ziarist care întoarce spatele meseriei pe care o practică. Ce pretenție poți avea să rostească adevărul de la un jurnalist care se remarcă exclusiv prin tupeu?. Pentru care dezinformarea și calomnia sunt singurele mijloace de care dispune. Dacă ar face-o, credeți că l-ar băga cineva în seamă?.

Textul care urmează nu este doar un drept la replică ci și un mod de a repune pe picioare un adevăr aflat cu capul în jos. Ziarul „Tribuna” care a refuzat să-l publice s-a scos singur din normalitate.”

Continuarea aici.

~