Din ciclul cum oferă țara pe tavă, altora, cei prea supuși purtării cipilicii…

“Liviu Dragnea a declarat că la întâlnirea cu Netanyahu a discutat și chestiuni de ordin militar. Acesta este un lucru grav, pentru că Dragnea nu are atribuții de ordin militar în statul român, nu deține vreo funcție care să-i dea dreptul de a face angajamente militare pe plan extern. Nu este președintele României, nu este premierul României, nu este ministrul român al Apărării, nu este membru CSAT cu implicare în zona militară. Cu toate acestea a discutat subiecte de ordin militar. Acest fapt anormal mi-a amintit de o mai veche situație în care a fost implicat Dragnea în 2016. La începutul lui 2016 acesta s-a întâlnit cu premierul Netanyahu în Israel, având în suită câțiva lideri PSD. Știam de niște intenții ale Israelului și am avut ocazia să-l întreb pe unul dintre acei lideri ai PSD dacă s-a discutat despre ele. L-am întrebat acest lucru: “Ați discutat despre posibilitatea de a fi mutată populație civilă din Israel în România în cazul unui război Israel-Iran?” Răspunsul acelui lider PSD a fost: “Da, am discutat.” Cu alte cuvinte, Dragnea s-a angajat în 2016 că va susține acest proiect al unei posibile mutări de populație din Israel în România, pe fondul unui război cumplit Israel-Iran. Acum, în 2018, este foarte posibil ca același subiect să fi făcut parte din discuțiile militare pe care Dragnea spune că le-a avut cu Netanyahu.

Ce interes ar putea avea Netanyahu de a fi schimbată Constituția României

Unii dintre dumneavoastră poate vă gândiți că acesta este un subiect minor, neimportant și fără legătură cu actualitatea. Trebuie să știți un amănunt important: În Constituția României este trecut foarte clar la Articolul 3, aliniatul 4 că ”pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”. Or în luna mai-Iunie Dragnea a anunțat că vrea să organizeze un referendum pentru schimbarea Constituției, în sensul de a stipula că o căsătorie poate avea loc numai între un bărbat și o femeie. Subtil, Dragnea poate scoate din noua Constituție supusă referendumului acest aliniat 4 din Articolul 3 actual.

Modificarea Constituției României ca urmare a unei ingerințe ascunse a altui stat constituie un act de o gravitate colosală și ar trebui de urgență clarificat. Se impune o anchetă foarte responsabilă făcută cu privire la așa-zisele “discuții de ordin militar” purtate de Dragnea cu premierul Israelului. O prietenie tradițională a României cu Israelul nu poate fi consolidată prin acțiuni anti-constituționale, prin ignorarea ierarhiei statale a României.

Alexandru Căutiș

ORIGINALUL TEXTULUI ESTE AICI.

~