Mulțumesc frumos pentru obiectivitate, de altfel singura…

Există, din păcate, în rândurile unor seniori ai presei mioritice, obsesia pentru a noroi, cu orice preț, pe cineva care gândește și acționează altfel. Din acest punct de vedere, nici nu merită menționate numele celor care încearcă să ponegrească oricum, chiar cu prețul sacrificării adevărului, pe semeni cu viziuni diferite.

În acest sens, pe un site citit doar de cei care înscriu acolo te miri ce, din dorința de a salva aparențe, un apărător cunoscut al celui care va conduce veșnic societatea jurnaliștilor revine cu povestea în care, chipurile, unui neprihănit i s-a făcut o mare nedreptate, uitând să menționeze numărul proceselor prezente și viitoare, în care se reia cauza restabilirii adevărului, acolo unde acesta a fost violat de recursul la proceduri menite a salva cetățeni care totuși au făcut abuzuri, în dauna bugetului statului.

Prin urmare, justiția continuă să pună sub lupă situația fluidă de la o micuță comunitate devenită feuda domniei bunului plac. Și mai devreme sau mai târziu realitatea va ieși la iveală, spre disperarea unor autori de monologuri cu o viziune unilaterală, marcată de repetarea unor minciuni, poate îi va crede cineva.

Interesant este detaliul, remarcat de un amic, că autorul noului val de anateme amuzante, recunoaște că autorul acestor rânduri are relevanță „în domeniul analizelor militare și geostrategice, meserie pentru care a dovedit a avea indubitabile calități.”

Mulțumesc frumos pentru obiectivitate, de altfel singura…

În ce privește reluarea pe blogul LINIA DE MIRĂ a precizărilor făcute unui moderator, de la un cotidian, pe care respectivul putea oricând să le șteargă, demersul a fost extrem de util, deoarece redacția respectivă mi-a confirmat, ulterior, că de la un singur calculator veneau atacurile furibunde, sub diferite pseudonime.

Și pentru că precizările mele au deranjat pe cei vizați, autorul ultimului afront adus adevărului ușor verificabil a luat la puricat acest blog și a optat pentru un comentariu la adresa unei emisiuni de televiziune cu puțini internauți interesați de aceasta.

Sigur că atunci când dorești să vezi totul în negru apelezi la citate trunchiate, la scoaterea din context, când de fapt mesajul era altul, iar destinatarii au înțeles miza lui.

Îmi aduc aminte de perioada în care apărătorii celui care va răspunde în fața justiției pentru decizii unilaterale au trimis un email la o structură de relații publice uitând că autorul acestor rânduri este un om liber.

Liber să scriu adevărul.

Cât despre apărarea onoarei militare, aceasta este o lecție de conduită civică, de la care a lipsit seniorul cândva jurnalist cumpănit, dovada acuzațiilor gratuite, înșirate doar pentru a reflecta nemulțumirea unora că am reiterat public triste adevăruri.

Însă nu poți cere unui om ceea ce nu are.

~