BSDA 2018 / DESTITUIRI NECESARE

Am reîntâlnit azi, la BSDA 2018, pe un ex-lider al Forțelor Aeriene Române, ulterior, dacă memoria nu mă păcălește, promovat inspector general, în vechea organigramă a mereu umilitei oștiri, nicidecum armată, a mioriticilor.
Ei bine, conaționalul cu pricina a afirmat, doar pentru mine, de aceea nu îi dau numele, că este dezamăgit, deoarece oficiali ai menestrelului apărării, nu au vizitat standurile M.Ap.N., precum și ale categoriilor de forțe ale armatei…

Serios?

Bine au făcut! Ce să vadă acolo?

Afișe de doi bani, cadre militare care confundă BSDA 2018, cu propria expunere a unei omnipotențe corporale mai degrabă amuzante și pliante cu te miri ce misiuni necomentabile etc.

Toți acești încântați de noua uniformă – asigurată de…Republica Populară Chineză – trebuiau să fie lângă tehnica de luptă, instalată în afara celor trei hale, lipsite de aer condiționat, de sonorizare adecvată – pur și simplu umilitoare, la ceremonia oficială! – deci să fie domniile lor în aer liber, unde să prezinte personal, nu prin interpuși cu interdicție la…dicție, caracteristicile tehnice ale unor instalații utile celor trei categorii de forțe armate.

Bilă albă pentru ofițerul de relații publice de la Forțele Terestre Române, pentru că nu a îngrădit exprimarea profesională a unor cadre militare abilitate să ofere explicații privind tehnica de luptă expusă la BSDA 2018.

Merită destituiți, fără niciun regret, ofițerii de relații publice de la statele majore ale forțelor aeriene și navale române.

Cel de la Forțele Aeriene Române pentru că nu a asigurat prezența ofițerilor împuterniciți să ofere informații publice despre F-16, chipurile necesari la te miri ce bază aeriană deloc relevantă pentru BSDA 2018.

Cel de la Forțele Navale Române pentru că a refuzat – aidoma unui mic amiral, cel ajuns întâmplător, vorba vine, la comanda creierului Armatei României – să accepte ca scafandri militari profesioniști să ofere simple informații de interes public!!!

Dacă situațiile semnalate nu au fost cunoscute, încurajate, sau aprobate de șeful structurii militare de relații publice, cel specializat în traducerea discursului ministrului apărării la BSDA 2018, atunci cineva trebuie să ia decizii adecvate.

Inclusiv una prin care un anumit consilier să își vadă de convoaiele mortuare, fără a mai coordona umilitor, purtători de uniformă din armata țării, nicidecum din alt minister, de forță.

Cert este un lucru, trist, la capitolul comunicare modernă, la BSDA 2018, dincolo de ceremonia oficială, în relația cu presa, doar Abramburica mai lipsea…

Stingerea.

~