În traducere liberă, euroasiaticul Vladimir Putin joacă la cacealma cu România

CITAT DIN PRESA ROMÂNĂ: Preşedintele rus, Vladimir Putin, avertizează că Rusia se vede forţată să reacţioneze la avansarea infrastructurii NATO.

TRADUCERE LIBERĂ: Liderul de la Kremlin dorește discuții, cu omologul de la Casa Albă, privind sferele de influență în Europa.

CITAT DIN PRESA ROMÂNĂ: Moscova va lua măsuri de contracarare a elementelor scutului antirachetă american în Europa de Est, a reiterat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său finlandez Sauli Niinisto în finalul întâlnirii lor la Soci, celebră staţiune de pe coasta rusă a Mării Negre, relatează TASS.

TRADUCERE LIBERĂ: Presiune retorică, a Moscovei, asupra primului locatar de la Casa Albă. Rusia nu va face nicio mișcare fără informarea, pe căi deja folosite, a Pentagonului. Una este discursul pentru mulțime, a lui Putin, altul este mesajul strict profesional, către armata americană.

CITAT DIN PRESA ROMÂNĂ: Putin a menţionat că Rusia salută propunerea preşedintelui Finlandei “pentru reducerea oricăror tensiuni în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte zborurile aviaţiei militare”. El a evocat faptul că Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO) “a elaborat anumite reguli, dar ele nu se aplică aviaţiei militare, având doar un caracter de recomandare”. “Suntem gata să discutăm aceasta cu partenerii noştri din NATO, dar ei refuză. Cred că nu este o poziţie constructivă. Sperăm că ea va fi reconsiderată”, a mai spus Vladimir Putin, adăugând că Rusia sprijină propunerea Finlandei de a îmbunătăţi nivelul de siguranţă a zborurilor în regiunea Mării Baltice.

OPINIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA ignoră faptul că apărarea spațiului aerian al României, la Marea Neagră, a revenit, prin rotație, aliaților englezi și canadieni.

PRESA ROMÂNĂ ignoră – fără premeditare, fiind deturnată, premeditat spre lupta dintre histrionii miorotici, din arealul politic intern – indiferența Președintelui și a Premierului României față de capacitatea de apărare a țării, atenția fiind focalizată de servicii deloc inteligente, spre rectificarea bugetară.

În noul Cod Penal, prin „înalta trădare” se înțeleg faptele de trădare săvârșite de înalții deminitari, membrii CSAT, președinte, premier, miniștri, șeful statului major și șefii serviciilor secrete (SRI și SIE). Pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 25 de ani sau chiar pe viață poate fi primită de cei care complotează împotriva statului, provoacă război, subminează economia națională, aservesc interesul statului față de o putere străină sau divulgă secrete de stat unei puteri străine…

Dar aceste prevederi sunt condamnabile, nu este așa?….

~