Marșul Centenarului ajunge la Iași

2012

Unioniștii din România și Republica Moldova care merg pe jos în Marșul Centenarului pe traseul Alba Iulia – Chișinău ajung astăzi în Iași, ultimul mare oraș în care poposesc înainte de a trece Prutul. Ieșenii sunt invitați să îi întâmpine la ora 16:30, la capătul autobuzului 46 – Bucium.

0958

Participanții la Marșul Centenarului vor fi prezenți în Iași sâmbătă și duminică la lucrările Conferințelor Congresului Reîntregirii Neamului, în cadrul cărora se vor dezbate subiecte precum unirea României cu Republica Moldova ca proiect de țară, protejarea drepturilor populației românești din jurul granițelor, precum și proiecte urgente de infrastructură ca autostrada Chișinău – Iași – Târgu Mureș.

0954

„Am mers 1200 de km pe jos, de la 1 iulie și până acum, pentru ca proiectul Reunirii să nu stea pe loc, pentru ca anul 2018 să nu fie despre tabere și dezbinare, ci despre unitate națională. Îi așteptăm pe ieșeni să se alăture Marșului pentru a trece Prutul duminică și a parcurge ultimii 100 de km până la Chișinău, unde pe 1 septembrie Piața Marii Adunări Naționale va avea loc o manifestație de amploare”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni (duminică, ora 19:00) – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău.

~