VITALIE MARINUȚĂ, ex-ministru al Apărării, la Chișinău: “Prutul mult prea mult este graniță între frați”

2059

VITALIE MARINUȚĂ, ex-ministru al Apărării, la Chișinău:

“În perioada 14-16 septembrie 2018, împreună cu un grup de cetățeni distinși din Republica Moldova, am participat la manifestările dedicate celebrării Marii Uniri și a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman, Bușteni.

Manifestările au fost organizate de către Ministerul Apărării Naționale al României, cu sprijinul primăriei orașului Bușteni și a Centrului de perfecționare a pregătirii cadrelor de jandarmi montani ”Carol I” din Sinaia.

În cadrul Manifestărilor am participat la sesiunea științifică dedicată acestui eveniment, la depunerea de flori la Crucea Eroilor Neamului, la diverse acțiuni culturale și militar-patriotice. La manifestări au participat Români din diferite colțuri ale lumii, inclusiv o delegație de oameni cu suflu românesc din Republica Moldova.

A fost un eveniment plin de simbolism și recunoștință față de militarii români, care au căzut la datorie în timpul Primului Război Mondial și față de cei ce au făcut posibilă UNIREA tuturor Românilor. Acolo, în vârful muntelui Caraiman, îngenunchind la temelia Crucii Eroilor Neamului cu o lumânare în mână, am simțit încă odată că sângele apă nu se face și noi, românii de pretutindeni, trebuie să ne unim pentru a vindeca trupul rupt în bucăți al patriei mamă.

Prutul mult prea mult este graniță între frați.

2058

Se vede că gîndurile mele au fost corecte, fiindcă la întoarcerea de la Crucea Eroilor am avut marea onoare să fim primiți cu cuvintele ”Basarabia e cu noi” și să fim blagosloviți în ceea ce facem de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bicericii Ortodoxe Romăne, care în acel moment sfințea locul pentru un viitor lăcaș sfânt pe vârf de munte.

Două evenimente simbolice, la două instituții pe care dintotdeauna s-a bazat statul român, biserica și armata. Două evenimente pline de încărcătură spirituală pentru orice român. Două evenimente, care ne îndeamnă să nu cedăm, să luptăm și să fim uniți în numele UNIRII.

UNIRE FRAȚI ROMÂNI!!!”

~