Lovitura de vânzare, la expoziția de aeronave din Paris

1624

Airbus SE a promis să ducă o luptă pentru a inversa o tranzacție de 24 de miliarde de dolari generată de rivalul Boeing Co. pentru 737 avioane Max, care s-a dovedit a fi lovitura de vânzare, la expoziția de aeronave din Paris de anul acesta.

Vorbind la o conferință de presă finală, de la Aeroportul Le Bourget, în afara capitalei franceze, șeful departamentului de vânzări Airbus, Christian Scherer, a declarat că planificatorul european nu a primit niciodată o cerere de propuneri – un document care lansează formal licitații pentru majoritatea contractelor de avioane majore – de la IAG SA , proprietarul British Airways.

Negocierile secrete între Boeing și IAG au condus la cea mai mare surpriză a show-ului de o săptămână: o scrisoare de intenție a transportatorului de a cumpăra 200 de avioane Max.

IAG este, în prezent, un client doar pentru Airbus și a declarat că intenționează să folosească avioanele pentru diviziile sale de reducere și petrecere a timpului liber, inclusiv Vueling și Level.

“Luăm poziția pe care dorim să o oferim pentru această afacere “, a declarat Scherer reporterilor. “IAG este un client foarte bun. Fiecare dintre aceste companii aeriene sunt operatori A320. Intenția noastră este de a licita. ”

Anunțul șoc a venit la jumătatea perioadei rezervate expoziției și a ajutat Boeing să descopere o parte din reperele modelului 737 Max, inspirând încredere în viitorul său.

Acordul Boeing a fost subliniat ca o scrisoare de intenție, ceea ce înseamnă că negocierile asupra detaliilor vor trebui confirmate în următoarele luni.

Directorul executiv al Airbus, Guillaume Faury, a declarat că dorește să găsească o cale înainte de concretizarea înțelegerii într-un contract final.

Sursa aici.

~