CONFRUNTARE MILITARĂ AERIANĂ FĂRĂ PRECEDENT: COREEA DE SUD ȘI JAPONIA VERSUS RUSIA ȘI CHINA!

Avioanele de luptă din patru țări s-au confruntat marți,
într-o confruntare haotică și fără precedent,
deasupra unei insule mici, disputate,
în largul coastei Coreei de Sud și Japoniei.

Șeful Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore, din Coreea de Sud a emis o declarație prin care susține că s-au tras mai mult de 300 de focuri de avertizare spre o aeronavă militară de comandă și control rusesc A-50, marți dimineață, după ce aceasta a încălcat, de două ori, spațiul aerian al țării, aici fiind vorba de primul incident de acest fel, dintre cele două țări.

Moscova a negat în mod furios declarația oficialului de la Seul despre întâlnire, susținând că avioanele militare sud-coreene au interceptat periculos două dintre bombardierele sale, în timpul unui zbor planificat asupra apelor neutre.

Dar, într-o declarație, marți după-amiază, Ministerul Apărării al Japoniei a susținut pretențiile Coreei de Sud, susținând că avionul rusesc A-50 a zburat peste insule și că Tokyo a trimis avioane la interceptare.

Ca să fie complicația și mai mare, atât Coreea de Sud, cât și Japonia au declarat că două bombardiere chineze H-6 s-au alăturat avioanelor militare rusești.

Confruntarea s-a petrecut în zona insulelor disputate din Marea de Est, cunoscută și sub numele de Marea Japoniei, în primele ore ale dimineții de marți.

ALTE DETALII AICI.

~