Cătălin Ovreiu este vânătorul de imagini memorabile, care lipseşte Administraţiei Prezidenţiale

0742

Cătălin Ovreiu este vânătorul de imagini memorabile, care lipseşte Administraţiei Prezidenţiale. Are două arme devastatoare. Surâsul molipsitor şi un tact rara avis. Nu zice nu celor care îi dau tot felul de indicaţii, pe timpul unor evenimente oficiale sau la unele evoluţii în terenul tactic. Dar cei mai câştigaţi sunt coechipierii care îi oferă libertate totală de mişcare. Atunci el se mişcă, printre viitoarele instantanee, ca peştele în apă. Nu este mulţumit de o singură apăsare pe butonul care îi imortalizează opţiunea pentru un chip, un zâmbet, o privire, o mână ţinută precum Gânditorul de la Hamangia. Modifică focalizarea obiectivului. Insistă, chiar pentru unghiuri de percepţie aproape imposibile. Se uită în aparat. Dacă este mulţumit i se luminează chipul. Dacă nu reia vânarea ţintei alese şi atunci clicurile la aparatul său sunt aidoma unor rafale repetate, într-un poligon pe care numai artistul Cătălin Ovreiu îl vede, în grandoarea sau micimea unui eveniment sau altul.
Comoara sa cea mai de preţ este familia, pe care a clădit-o cu acea căldură interioară tipică marilor Caractere, tot mai puține în lumea de azi, cea bântuită de himerele: parvenirii în jilțuri vremelnice cât mai înalte; banilor nemunciți dar râvniți; cuvintelor mari vânturate în arena celor mulți și aparent naivi, doar pentru transformarea lor în captivi ai unor idei desuete.
La mulţi ani frumoşi, conaţionalului Cătălin Ovreiu! Un demn purtător de uniformă militară chiar şi atunci când organigrama unde era încadrat includea, din păcate, şi profesionişti ai armelor… temători să plece, de lângă soţie, în teatrele de război afgan, irakian, ex-iugoslav, acolo unde Cătălin a mers de câte ori a fost nevoie, cu acea bucurie a omului care caută lumina lumii şi revine acasă cu amintiri mai preţioase decât limuzinele de lux.
Sunt onorat că am avut şansa de a fi avut un asemenea coechipier în misiuni interne şi externe şi îi mulţumesc pentru diplomaţia sa.

~