Cu Țara rămânem doar noi…

La Antena 3, Radu Tudor a inițiat discuția despre pensiile militare. Ca de obicei vorbește ce i se spune.
1. România este singura țară din NATO în care, în stil sovietic, cadrele militare în rezervă sunt umilite, în mod repetat, inclusiv în 2020, sub pretextul unor venituri nemeritate, la care, chipurile nu au avut… contributivitate pe timpul activării lor în armată. Asta ca și cum militarii de carieră se autofinanțau și nu plăteau dările la stat…
2. Pensiile mari acordate unor terți, pentru o perioadă scurtă de timp, au mascat epurarea – ați citit bine – Ministerului Apărării și a celui de Interne, de cadre ce puteau fi teoretic rapid înlocuite de profesioniști școliți după 1989. Asta ca și cum președintele României nu a acordat meditații înainte de decembrie 1989…
3. Menținerea unor formule de inducere a unor stări de spirit, cum a procedat Radu Tudor, cu invocarea amenințătoare, a nu știu căror forțe ale unor asociații de rezerviști în care viața a demonstrat că, pe plan mediatic, doar liderii lor contează și informațiile primite de aceștia din Drumul Taberei, este o frecție la un picior de lemn. Într-un stat de drept, legea, dacă este corectă, trebuie aplicată fără nicio concesie. Dacă este un abuz, promotorii acestuia vor răspunde în instanță.
4. Adevărul? Tânăra generație vede că este nevoită să alimenteze pensii ale celor care au trăit frumusețea vieții lor înainte de 1989, unii fiind și azi simpli iobagi pe altarul Patriei.
5. Pe Premierul actual îl vor sancționa alegătorii și îl va judeca istoria, dacă nu va ține dreaptă cumpăna justiției sociale. Majoritatea rezerviștilor sunt prea lucizi, nu au fost mercenari la străini și înțeleg că dihonia stârnită sub pretextul pensiilor militare este un prilej de jubilație la Moscova.
6. Adevărul? Nu este deloc corect ca un magistrat sau aviator să aibă o pensie mai mare decât aceia care au comandat Statul Major al Armatei României, și unii dintre aceștia primesc lunar sume mai mici decât foștii lor subordonați!!!
7. România nu este un stat de drept, ci unul al polițelor plătite de unii altora.
8. Dacă se recalculează pensiile militare – cum afirma premierul, iar ministrul Apărării, din păcate…ținea capul jos – să se recalculeze și veniturile lunare ale Președintelui, Patriarhului, șefului executivului și parlamentarilor, care primesc sume nemeritate într-o țară fără autostrăzi și fără speranțe reale pentru generația tânără.
9. Adevărații profesioniști militari – nu cei racolați de SECURITATE, la absolvirea unei facultăți și trimiși cu un grad superior printre cei învățați de mici cu privațiunile serviciului dedicat Țării – vor trece, cu demnitate și peste acest moment de aiureală la Palatul Victoria.
10. După gafa de azi a premierului în funcție, care a folosit sintagma “pensii nesimțite”, Președintele României poate renunța volens nolens la sintagma “guvernul meu.” Cu Țara rămânem doar noi, cei simpli și scuipați din nou, în față.

~